PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 31 d. 14:52

Seniausiame miesto parke atidengtas suolelis pasaulio marijampoliečiams

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


303048

Vakar Vytauto Didžiojo parke grojant romantiškai muzikai buvo atidengtas net iš Italijos į Marijampolę parkeliavęs suolelis, dedikuotas tiems, kurie sugrįžo gyventi į Marijampolę, ir tiems, kurie širdyje puoselėja tokią mintį. Ant suolelio yra lentelė, kurioje sveikinami sugrįžusieji: „Sveiki sugrįžę“. Taip pat yra ir QR kodas, kurį nuskenavus, galima sužinoti visą reikalingą informaciją apie grįžimą į Marijampolę.

Pasidžiaugti gražia iniciatyva susirinko draugiška ir linksma sugrįžusiųjų bendruomenė, kurią sveikindamas Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda pasidžiaugė jų aktyvumu ir iniciatyvomis: „Ačiū, už tai, ką darote, ačiū, kad esate aktyvūs, ir man labai smagu matyti jus bendraujančius tarpusavyje, ir net žinau, kad susibūrėte ir eisite šventinėje „Cukrinio festivalio“ eisenoje. Tokios gražios iniciatyvos skleidžia žinią, kad verta sugrįžti į Marijampolę, be to, tai patvirtina ir skaičiai. Remiantis LR užsienio ministerijos duomenimis, 2023 metais iš Marijampolės į užsienį išvyko 218 žmonių, o sugrįžo 377. Tendencija išties džiugina, ir aš labai tikiu, kad kiekvienais metais mes galėsime pasveikinti vis daugiau sugrįžusiųjų“.

Ryšius su diaspora kuruojanti vicemerė Agnė Pavelčikienė atskleidė, kad Marijampolė tampa gražiu pavyzdžiu kitoms savivaldybėms: „Kiekvieną kartą būna smagu, kai išgirstame, kad Marijampolė yra pateikiama kaip pavyzdys dėl diasporos, o ypatingai džiugina tai, kad esame tarp TOP 5 savivaldybių, į kurias gyventi sugrįžta daugiausiai žmonių. Tikiu, kad prie to prisideda ir pakankamas skaičius vietų darželiuose, ir patogi aplinka, ir kultūrinio gyvenimo gausa ir, be abejo, aktyvi sugrįžusiųjų bendruomenė, kuri skleidžia gražias žinias tiems, kurie dar vis savo gyvenimus kuria svetur. Girdime sugrįžusiųjų poreikius ir stengiamės į juos atsižvelgti“.

Sugrįžusiųjų bendruomenę buriantis Gintaras Šimanskis sako, kad labai svarbu turėti kontaktą su savivaldybės vadovais ir žinoti, kad jie girdi pasiūlymus ir stengiasi įtraukti juos į vienokius ar kitokius sprendimus. Gintaras visai neseniai turėjo pasiūlymą rengti vasaros užimtumo veiklas sugrįžusiems vaikams, ir jau šią liepą šis pasiūlymas taps realybe – tai gražus bendradarbiavimo pavyzdys.

Savivaldybė jau keletą metų tęsia iniciatyvą kviesti sugrįžti išvykusius marijampoliečius, gyvenančius užsienyje ar kituose šalies miestuose, sugrįžti į Marijampolę ir buria sugrįžusius marijampoliečius susitikimams.

Šiame parke atsiradęs ypatingas suolelis, tikimasi, taps puikia pasaulio marijampoliečių susitikimo vieta. Yra sakoma, kad buvusių marijampoliečių nebūna ir visi trumpam ar visam laikui anksčiau ar vėliau sugrįžta į Marijampolę. Suolelis nuo šiol bus sugrįžusių marijampoliečių ir jų draugų, tėvų ir sugrįžusių vaikų, senelių ir sugrįžusių anūkų bei sugrįžusių šeimų susitikimo vieta.


Foto galerija: