Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Labai seniai buvau dariusi tinginį, todėl pagalvojau, kad šiandien kaip tik pats laikas. Juolab darbo čia reikia įdėti visai minimaliai.
Jums reikės:
800 gramų senųjų "gaidelio" sausainių
Skardinės kondensuoto pieno
200 gramų sviesto
40 gramų kakavos
Pirmą kartą dariau su kondensuotu pienu, visada gamindavau au paprastu, bet taip patiko labiau.
Viskas paprasta. Žiūrėdama mėgiamą serialą susilaužai sausainius, tada pakeli "dupcę" nuo sofos, puode išlydai sviestą, bet neužverdi.
Tada į puodą keliauja kondensuotas pienas ir kakava. Kiek paverdam, pamaišom, pilam ant sausainių.
Visą masę gerai išmaišom ir dedam į kokią tik norisi formą. Aš nedidelę kepimo skardą iškloju vyniojimo plėvele, sudedu masę ir gerai suspaudžiu, tada sustingus turiu gražią pyrago formą.
Skanaus.