PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 08:27

„Senamiesčio katinas“ grįžo ant savo pjedestalo

Mažeikiai

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybės inf.


302828

Mažeikių dailės mokykla miestui įteikė dovaną – ant pjedestalo Laisvės g. vėl įkurdintą auksinį „Senamiesčio katiną“. Šio kūrinio pirmtakas, praėjusiais metais atsiradęs kaip laikina instaliacija, tapo miesto dalimi.

Skulptūrą atidengė ir Mažeikių dailės mokyklai už iniciatyvą puošti miestą, kurti naujas istorijas dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Kristina Juškevičienė.

Šio katino istorija prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį. Jo prototipą, baigdamas Mažeikių dailės mokyklą, sukūrė Ignas Latakas. Pernai miesto šventės metu Dailės mokyklos bendruomenė penkiose miesto vietose buvo sukūrusi instaliacijas ir laikinai jas įkurdinusi ant kažkada pastatytų, tačiau pamirštų ir savo reikšmę praradusių pjedestalų. Vieną jų – katiną, buvusį skvere prie parduotuvės „Edzaras“ mažeikiškiai itin pamėgo ir, jam po kurio laiko dingus, pasigedo.

Originalus darbas buvo nepritaikytas besikeičiančioms oro sąlygoms ir negalėjo likti lauke nuolat, todėl pagaminta tvari akmens masės katino skulptūra.

Nuo šiol „Senamiesčio katinas“ visų lauks savo įprastoje vietoje ir kvies kurti naujas tradicijas – gal jį paglosčius išsipildys norai.