PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 18 d. 15:40

Sekmadienį nuaidėjo III tarptautinio Tyzenhauzo muzikos festivalio renginys

Kupiškis

Biržų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Kupiškio rajono savivaldybė


305357

Birželio 16 d. Adomynės Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčioje po Šv. Mišių vyko pirmasis III tarptautinio Tyzenhauzo muzikos festivalio renginys.

Koncertinėje programoje „Tėvynės dangus“ skambėjo M. K. Čiurlionio ir J. Naujalio klasika, šių dienų kompozitorių – Zitos Bružaitės, Giedriaus Kuprevičiaus, Vytauto Miškinio ir Gracijaus Sakalausko kūriniai. Juos atliko LMTA profesorė, vargonininkė Renata Marcinkutė Lesieur, kamerinio orkestro Kremerata Baltica bei Lietuvos kamerinio orkestro koncertmeisteris Džeraldas Bidva ir žinomas Lietuvos operos dainininkas Edmundas Seilius.

Pasibaigus koncertui, Savivaldybės meras Algirdas Raslanas nuoširdžiai padėkojo atlikėjams profesionalams už prasmingą koncertą, VŠĮ Vilnius Simfonietta ir festivalio ambasadoriui Vytautui Lukočiui už programos parengimą ir renginio organizavimą, projekto vadovei Jolitai Janušonienei, festivalio partneriui – Kupiškio kultūros centrui – už pagalbą įgyvendinant projekto pirmąjį koncertą, Kultūros centro režisierei Vilijai Morkūnaitei – už Tyzenhauzų istorijos ir vardynų pristatymą ir pasidžiaugė, kad Kupiškio kultūros erdvėje vyksta tokie profesionalūs renginiai.