PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 18 d. 14:10

Seimui pristatyta D. Kantaravičiaus kandidatūra į LAT teisėjus

Lietuva

Darius Kantaravičius. Gedimino Bartuškos (ELTA) nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


310206

Seimui ketvirtadienį pristatyta Dariaus Kantaravičiaus kandidatūra į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus.

Parlamente pristačius šio teisėjo kandidatūrą į LAT, ją vėliau svarstys Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Seimas dėl D. Kantaravičiaus kandidatūros planuoja apsispręsti parlamento rudens sesijos metu.

D. Kantaravičius, kad jo, kaip teisėjo, darbo stažas yra apie 16 metų. Jo teigimu, per šį laikotarpį teko nagrinėti bylas ir pirmosios, ir apeliacinės instancijos teismuose, taip pat teko dirbti ir ikiteisminio tyrimo teisėju.

„Yra tekę skelbti nuosprendžius ne vienoje atgarsio ir visuomenės dėmesio sulaukusioje bei plačiai spaudoje aprašytoje byloje, kaip, pavyzdžiui, nužudymo, kitų smurtinių nusikaltimų, korupcijos, sukčiavimo stambiu mastu ir kitų turtinių nusikaltimų, neteisėto migrantų gabenimo, narkotikų kontrabandos, įvykdytos nusikalstamo susivienijimo ir kitose“, – Seime pasakojo teisėjas.

D. Kantaravčiaus pastaruosius 20 metų dirbo dirbo teisėsaugos ir teismų institucijose. 2002-2004 m. jis dirbo Kauno rajono apylinkės prokuroru, 2004-2008 m. – Kauno apygardos teismo teisėjo padėdėju, 2008-2014 m. Jonavos rajono apylinkės teismo teisėju. 2014-2016 m. D. Kantaravičius ėjo Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo pareigas, 2016-2019 m. – Kauno apylinkės teismo teisėjo ir teismo pirmininko pareigas, 2019-2023 m. – Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko pareigas.

D. Kantaravičius taip pat dirbo Teisėjų tarybos nariu, tebedirba Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos nariu.

Pagal Konstituciją Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.