PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 16 d. 07:09

Seimui bus pasiūlyta infrastruktūros įmokos lengvata

Lietuva

Viktoras Pranckietis. Žygimanto Gedvilos (BNS) nuotr.

Jadvyga BieliavskaŠaltinis: ELTA


309578

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį ketina parlamentui pateikti siūlymą dėl infrastruktūros plėtros įmokos. Siūloma atleisti nuo mokesčio arba jį proporcingai sumažinti tiems gyventojams, kurie kartu su gyvenamuoju namu pastato ir priedangas.

Tai numatančias įstatymo pataisas parengęs parlamentaras tikisi, kad tokie pokyčiai paskatins priedangų statybą. Jis pastebi, kad Lietuvoje trūksta tokios paskirties objektų, kurie karinių veiksmų atveju padėtų apsaugoti civilius gyventojus.

Pasak V. Pranckiečio, lengvata būtų taikoma daugiabučių namų projektų vystytojams, taip pat ir statantiems individualius namus.

Jeigu Seimas pritartų, Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatyme būtų įteisinta galimybė gyvenamosios paskirties statytojus (vystytojus) atleisti nuo infrastruktūros įmokos arba ją sumažinti, jei kartu su objektu statomos ir įrengiamos priedangos.

Įstatymo pataisas kartu su V. Pranckiečiu teikia per 40 valdančiosioms ir opozicinėms frakcijoms atstovaujančių parlamentarų.