REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 6 d. 10:19

Seimo pirmininkė apie Kauno mero sumanymą statyti paminklą A. Brazauskui: netinkamai parinkta vieta

Kaunas

Karolinos Gudžiūnienės (ELTA)nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


303708

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad istorinės prezidentūros kiemelyje paminklą prieš daugiau nei dešimtmetį mirusiam prezidentui Algirdui Brazauskui statyti pasiūlęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis netinkamai pasirinko atminimo įamžinimui skirtą vietą.

„Savivaldybės prerogatyva spręsti apie tai ką ir kaip nori įamžinti, tik tai, kad vieta turi būti parinkta tinkama. O ši parinkta vieta akivaizdu, kad tokia nėra“, – Seime žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė mano, kad dėl paminklų nuolat visuomenėje įsiplieskiančios diskusijos yra visiškai normali praktika.

„Demokratinėje visuomenėje nuomonės išsiskiria, išsiskiria požiūris į tam tikras asmenybes. Ir, manau, kad gana sveika, kad mes nepuolame statyti iškarto paminklų, o pakankamai ilgai diskutuojame. Ir tikiu, kad galų gale tai priveda prie geresnių sprendimų“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad Kauno miesto savivaldybė trečiadienį pranešė, jog V. Matijošaitis inicijuoja paminklo A. M. Brazauskui statymą Istorinės Prezidentūros kiemelyje.

Kaip pranešime teigė V. Matijošaitis, iki šiol buvusiam valstybės vadovui nėra pastatyta deramo atminimo ženklo, todėl tai bus bandoma padaryti Kaune.

Šį mero siūlymą Kauno miesto taryba planuoja svarstyti kitą savaitę vyksiančiame posėdyje.

Kultūros ministras Simonas Kairys kategoriškai nesutinka su Kauno mero užmoju statyti paminklą A. M. Brazauskui. Pasak jo, buvusio šalies vadovo įamžinimui reikia ieškoti kitos vietos.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA