PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 16 d. 15:20

Skundas dėl R. Vaitkaus galimų ryšių su lobistais perduotas VTEK

Lietuva

Romualdas Vaitkus. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


324263

Seimo Etikos ir procedūrų komisija gautą skundą dėl parlamentaro Romualdo Vaikaus galimų ryšių su lobistais nutarė perduoti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

„Kadangi su lobistine veikla (susijusią – ELTA) priežiūrą vykdo VTEK, tai, manau, kad tikslinga būtų šį skundą persiųsti vertinti būtent jiems“, – posėdyje teigė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Šiam siūlymui komisijos nariai pritarė bendru sutarimu.

Dėl galimai R. Vaitkaus patirtos lobistinės įtakos į institucijas kreipėsi socialdemokratų partijos Tauragės rajono skyriaus pirmininko pavaduotojas Robertas Skirmantas ir savo prašymą adresavo VTEK, bei lobistinės veiklos priežiūrą atliekantį Vidaus reikalų ministerijos Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyrių, VRK, Seimo Antikorupcijos komisiją bei STT.

Kaip teigiama, kreipimesi, R. Vaitkus per Seimo kadenciją deklaravo 18 kartų patyręs lobistų įtaką. Aštuonis kartus iš aštuoniolikos Seimo narys patyrė lobisto Martyno Nagevičiaus įtaką.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje pateikti duomenys rodo, kad lobistas Martynas Nagevičius Seimo nariui liberalui Romualdui Vaitkui pervedė 2 tūkstančių eurų auką. 2024 m. rugsėjo 5 dieną šią auką Seimo narys priėmė.