PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 29 d. 11:00

Šeimenos seniūnijos vasaros Oninių šventei „Kai kvepia duona ir žolynai“ lietus nesutrukdė

Vilkaviškis

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija


311756

Liepos mėnuo tradiciškai vainikuotas Alvite vykusiais Oninių atlaidais bei švente, kuri nuo seno sukviečia ne tik vietinius gyventojus, bet ir svečius iš kitų Lietuvos kampelių.

Vasaros šventė Alvite prasidėjo Šv. Onos bažnyčioje laikytomis Šv. Mišiomis. Tikintieji maldos namuose taip pat galėjo apžiūrėti medžio skulptūrų parodą „Šv. Onos vaizdavimas Lietuvos tautodailėje“.

Po šv. Mišių visi skubėjo į Liepų parką, kur, nepabijoję lietaus, skanėstais viliojo prekybininkai, buvo galima įsigyti amatininkų ir tautodailininkų dirbinių.

Mažųjų šventės lankytojų laukė vaikų erdvė ir nuotaikingos pramogos su personažais, vyko kankliavimo, kalvystės ir amatų pamokėlės.

Šventėje dalyvavęs Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka sveikino ir gražiausius žodžius skyrė vardo dieną švenčiančioms Onutėms. Taip pat nuoširdžiai dėkojo kūrybingiems renginio organizatoriams, kurie kiekvienais metais sukviečia į gražią, veiklomis ir turtinga programa gausią šventę.

Mero padėkos šventės metu įteiktos:

Angelei Blažaitienei, Vilkaviškio kultūros centro Alvito padalinio kultūrinės veiklos vadybininkei, – už prasmingas idėjas, entuziazmą kultūros srityje ir gebėjimą savo gražiais darbais puoselėti Alvito kraštą.

Vidmantui Seinauskui, Alvito seniūnijos seniūnaičiui, – už nuoširdų bendradarbiavimą atliekant seniūnaičio pareigas, socialinį jautrumą ir bendrų tikslų siekimą savo krašto žmonių labui.

Susirinkusiuosius taip pat sveikino Savivaldybės vicemerai Daiva Riklienė ir Joris Juškauskas, Seimo narys Algirdas Butkevičius, Šeimenos seniūnijos seniūnas Gintas Bakūnas, Alvito bendruomenės pirmininkas Rimvydas Palubinskas, Alvito parapijos klebonas kun. Audrius Kurapka bei kiti garbūs svečiai.

Po gražių sveikinimų prasidėjo muzikinė programa, kurios metu gyventojus ir miestelio svečius džiugino Višakio Rūdos KN liaudiškos muzikos kapela „Šaltinėlis“, Girėnų KN kapela „Versmė“, Igliaukos vokalinis-instrumentinis ansamblis „Ygla“, Vilkaviškio KC folkloro ansamblis „Sūduviai“, Marijampolės KC liaudiškų šokių grupė „Jotvingis“.

Šventę vedė charizmatiškoji Uršulė iš Marcinkonių.