REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 27 d. 14:08

Seime prisiekė naujieji švietimo ir socialinės apsaugos ministrai

Lietuva

Vytautas Šilinskas. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr., Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Žygimanto Gedvilos (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


306787

Ketvirtadienį Seime prisiekė naujieji ministrai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė bei Vytautas Šilinskas.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretus, kuriais paskyrė dabartinę konservatorių frakcijos Seime seniūnę R. Morkūnaitę-Mikulėnienę vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM), o Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovu paskyrė iki šiol viceministro pareigas ėjusį V. Šilinską.

Jų kandidatūras Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusį penktadienį. Šią savaitę prezidentas buvo susitikęs su pretendentais į ministrus ir aptarė politikams keliamus lūkesčius, jų planus.

Šiuo metu laikinai vadovauti ŠMSM ir SADM buvo pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei. Toks sprendimas priimtas po to, kai iki šiol ministerijoms vadovavusi Monika Navickienė nutarė pasitraukti iš pareigų, kilus skandalui dėl ryšių su verslininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu nutarė pasitraukti iš pareigų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA