PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Rugsėjo 3 d. 12:43

Seimas svarstys, ar Ryšių reguliavimo tarnybai pavesti tikrinti Telecentro LRT teikiamas paslaugų kainas

Lietuva

Kazys Starkevičius. ELTA / Andrius Ufartas

Jadvyga BieliavskaŠaltinis: ELTA.


316757

Seimas imasi svarstyti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas, kuriomis siūloma pavesti Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) tikrinti Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT) teikiamų paslaugų kainų pagrįstumą.

Antradienį parlamentarai bendru sutarimu pritarė tai numatančioms Seimo nario konservatoriaus Kazio Starkevičiaus pateiktoms įstatymo pataisoms. Jas svarstys Seimo Ekonomikos ir Kultūros komitetai. Plenarinėje salėje projektas turėtų vėl atsirasti spalio 15 d.

Pateikdamas įstatymo pataisas Seimo narys K. Starkevičius sakė, kad šiuo metu RRT neturi galimybės vertinti Telecentro paslaugų kainų.

„RRT turi tuos procesus stebėti, bet tokių įrankių neturi. Todėl ir siūlome įstatymo pataisomis šiuos įrankius suteikti“, – iš Seimo tribūnos sakė K. Starkevičius.

Tikimasi, kad jas priėmus bus užtikrinamas nepriklausomo elektroninių ryšių rinkos reguliuotojo vaidmuo skaidriai ir pagrįstai nustatant Telecentro teikiamų LRT paslaugų kainas.

Siekiant teisinio aiškumo, Seimo kanceliarijos Teisės departamentas siūlo įstatyme aiškiai nustatyti, kad Telecentro paslaugų kainos turi būti pagrįstos jo patirtomis paslaugų teikimo sąnaudomis.

Telecentras teikia paslaugas, kurių reikia nacionalinio transliuotojo radijo ir televizijos tinklams teikti ir eksploatuoti. Taip pat jis teikia paslaugas, skirtas radijo ir televizijos programų signalams elektroninių ryšių tinklais perduoti visuomenei.