PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 18 d. 09:09

Seanui Combsui pareikšti kaltinimai dėl reketo ir prekyba žmonėmis sekso paslaugoms teikti

Pasaulis

Seanas Combsas. Youtube stop kadras.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


319159

Repo žvaigždė Seanas Combsas pravarde „Diddy“ antradienį neigė savo kaltę pagal jam pareikštus kaltinimus dėl reketo ir prekyba žmonėmis sekso paslaugoms teikti ir iki teismo liks areštinėje.

54-erių S. Combsą federaliniai agentai Niujorke sulaikė pirmadienio vakare, jam pareikšti kaltinimai dėl seksualinės prievartos prieš moteris, kurias jis grasinimais ir smurtu versdavo dalyvauti orgijose, kurių metu būdavo vartojami narkotikai.

Šis kadaise didžiai gerbiamas muzikos pasaulio atstovas Manheteno teismo rūmuose, kur jo palaikyti susirinko daugybė jo artimųjų, savo kaltę neigė, o jo advokatas prašė teisėjos Robyn Tarnofsky paleisti jį už užstatą.

Tačiau, prokurorams pareiškus susirūpinimą, kad paleistas už užstatą kaltinamasis gali daryti poveikį liudininkams ir mėginti pabėgti, teisėja advokato prašymą atmetė, sakydama, jog jai kelia nerimą „galios disbalansas“ šioje byloje, su kuria susijusių asmenų atžvilgiu, jos teigimu, „gali būti daroma prievarta“.

Tarp kitų savo sprendimo priežasčių ji nurodė kaltinamojo polinkį greitai supykti, smurtauti ir piktnaudžiauti narkotikais.

S. Combsas į sprendimą jam iki teismo skirti areštą ypatingai nesureagavo, o jo advokatas pareiškė, jog sprendimas bus skundžiamas.

Be kaltinimų reketu ir prekyba žmonėmis sekso paslaugoms teikti, S. Combsas taip pat kaltinamas vežęs savo aukas į kitą valstiją, kur jos buvo verčiamos užsiimti prostitucija.

Niujorko apygardos prokuroro Damiano Williamso teigimu, nors kaltinimai kol kas pareikšti tik S. Combsui, šios nusikalstamos veikos tyrimas vyksta toliau.

Kaltinamajame akte teigiama, kad S. Combsas dešimtmečiais „priekabiavo prie moterų ir prie kitų aplinkinių, grasindamas ir versdamas tenkinti jo seksualinius įgeidžius, ginti jo reputaciją ir slėpti jo elgesį“.

Jis yra kaltinamas organizavęs nusikalstamą grupuotę, kuri vertėsi „prekyba žmonėmis seksualinėms paslaugoms teikti, priverstiniu darbu, žmonių grobimu, padegimais, kyšininkavimu ir kliudymu vykdyti teisingumą“.

Kaltinamajame akte taip pat teigiama, kad S. Combsas „nuolat ir plačiai“ žodžiu, emociškai, fiziškai ir seksualiai kabinėjosi prie moterų.

„Nuo maždaug 2009 m. Combsas metų metus puldinėjo moteris, be kita ko jas mušė, daužė, tampė, spardė, mėtė į jas įvairius daiktus“, – rašoma akte.

D. Williamso teigimu, nukentėjusiosios moterys buvo verčiamos kartu su sekso pramonėje dirbančiais vyrais dalyvauti ilgose sekso vaidinimuose, kuriuos režisuodavo ir kontroliuodavo pats S. Combsas. Neretai tokie vaidinimai buvo įrašomi.

„Tokios sesijos kartais trukdavo po keletą dienų... jų metu dažnai būdavo vartojami įvairūs narkotikai, pavyzdžiui, ketaminas, ekstazis ir GHB, – sakė jis. – Kaltinamajame akte teigiama, kad S. Combsas grasino nukentėjusiosioms ir vertė jas dalyvauti tokiose sesijose.“

S. Combsas – galingas muzikos pramonės veikėjas, savu laiku vadinęsis tokiais pseudonimais, kaip Puff Daddy ir P Diddy, – yra vertinamas už jo nuopelnus padedant hiphopo muzikai iš gatvės įžengti pro prabangių klubų duris.

Tačiau, nepaisant pastangų susikurti ramaus vakarėlių šulo įvaizdį, prieš jį iškeltose bylose S. Combsas vaizduojamas kaip smurtauti linkęs asmuo, savo garsenybės statusu naudojęsis moterims persekioti.

Kovą repo atlikėjo namus Majamyje ir Los Andžele krėtė agentai. Tokių kratų rasta filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip S. Combsas fiziškai užsipuola savo tuometinę merginą, buvo remiamasi ir sprendžiant jo paleidimo už užstatą klausimą.