PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Birželio 20 d. 15:13

SBA grupė pernai gavo 400 mln. eurų pajamų, pelnas siekė 10,5 mln. eurų

Lietuva

Pinigai. BNS Fotobanko nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


305814

Konsoliduoti SBA grupės pardavimai, audituotais duomenimis, pernai sudarė 400 mln. eurų, o pelnas pasiekė 10,5 mln. eurų, kai 2022 metais buvo fiksuotas 4 mln. eurų nuostolis.

Pasak SBA viceprezidentės Jolantos Grašienės, esminiai praėjusių metų iššūkiai buvo stabtelėjusi paklausa ir aukštos palūkanos.

„Maksimali koncentracija į gamybos efektyvumą, procesų tobulinimą ir nekilnojamojo turto projektų plėtra – kertiniai aspektai, taikliausiai apibendrinantys praėjusius metus“,– išplatintame pranešime cituojama J. Grašienė.

„Įtaką veiklos rezultatams turėjo globaliu mastu sulėtėjusi nekilnojamojo turto bei baldų paklausa, stabtelėjusi tekstilės rinka ir aukštų palūkanų aplinka. Tačiau, įsivertinę rizikas, pernai investavome į ateityje pajamas generuosiančius projektus ir technologijas. Iš viso investicijoms 2023 metais skyrėme per 58 mln. eurų“,– pridūrė ji.

Kaip pranešime teigė SBA viceprezidentė, be gamybos įmonių modernizavimo pernai reikšmingai investuota į NT sritį – daugiausiai lėšų nukreipta į „SBA Urban“ Vilniuje ir Kaune vystomus verslo miestus „Urban HUB“. Taip pat Kaune užbaigtas gyvenamojo būsto projekto „Nemunaičiai“ pirmasis etapas bei baigiamas apartamentų šalia Palangos projektas „Kopų slėnis“.

SBA grupės baldų sektorius, audituotais duomenimis, pernai pasiekė konsoliduotus 333 mln. eurų pardavimus ir uždirbo 4,5 mln. eurų grynojo pelno.