PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 10:23

Savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė pakilo 5 vietomis

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


303881

Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė šiemet buvo 6 vietoje iš 60 savivaldybių ir pakilo net 5 vietomis, palyginus su 2023 metais.

Geriausiai Tauragė pasirodė Energetikos (1 vieta Lietuvoje), Klimato kaitos valdymo ir politikos (1 vieta Lietuvoje) ir Aplinkosauginio sąmoningumo (2 vieta Lietuvoje) srityse.

Kaip skelbia savivaldybė, Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingas aplinkos ministro Simono Gentvilo iniciatyva trečius metus sudaromas savivaldybių aplinkosaugos lyderystei įvertinti ir pamatuoti, stiprinti savivaldybių konkurencingumą, skatinti Vyriausybės programos nuostatų ir Žaliojo kurso tikslų įgyvendinimą.

Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingas 2024 remiasi standartizuotu savivaldybių vertinimu pagal 49 kriterijus devyniose aplinkos politikos srityse – atliekos ir žiediškumas, energetika, statyba ir teritorijų planavimas, susisiekimas, klimato kaitos valdymas ir politika, aplinkos kokybė, prevencija ir komfortas, vandens kokybė, biologinė įvairovė ir kraštovaizdis bei aplinkosauginis sąmoningumas.