PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 17 d. 09:28

Savivaldybės vadovai susitiko su „Nordic Sugar Kėdainiai“ ir „Lifosos“ atstovais: aptarė nemalonių kvapų problemą

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


324372

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis ir administracijos direktorius Gintautas Muznikas antradienį susitiko su AB „Lifosa“ generaliniu direktoriumi Andrijumi Savčuku ir finansų direktore Regvita Ivanoviene. Trečiadienį susitikti su rajono vadovais atvyko AB „Lifosa“ technikos direktorius Tomas Janonis ir Darbų saugos ir aplinkos apsaugos departamento direktorius Aivaras Bačkys bei AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ generalinė direktorė Eglė Adomavičienė ir fabriko vadovas Arvydas Pretkelis.

Susitikimus Kėdainių rajono savivaldybė inicijavo po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė informacija, jog minėtose įmonėse kvapų taršos rodikliai viršija nustatytas leistinas normas.

Susitikimo metu AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ vadovai patikino, jog pakartotinai kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą bei nepriklausomą akredituotą Latvijos laboratoriją, kad būtų pakartoti tyrimai.

Mėginiai tyrimams jau paimti, laukiama rezultatų.

Jeigu tyrimų rezultatai bus tokie pat kaip per pirmąją patikrą, bendrovės vadovai įsipareigojo ieškoti galimybių mažinti sklindančius kvapus.

AB „Lifosa“ atstovai taip pat ėmėsi veiksmų, kad įsitikintų, ar NVSC patikros rezultatai yra teisingi. Įmonės vadovai kreipėsi į nepriklausomą įstaigą, kuri paims mėginius ir juos pateiks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro priežiūros laboratorijai.

Bendrovė savo iniciatyva atlieka tyrimą. Informacija apie tyrimo rezultatus bus pateikta visuomenei.

Abiejų įstaigų atstovai patikino, kad jų siekis dirbti saugiai, tvariai ir draugiškai Kėdainių bendruomenei.

Kėdainių rajono savivaldybės vadovai nėra gavę oficialių NVSC tyrimų išvadų, tad kreipėsi į šios įstaigos atstovus, kad būtų pateikti visų atliekamų tyrimų rezultatai ir išvados.