PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 27 d. 15:23

Savivaldybės tarybos posėdyje apdovanotas Garbės pilietis

Pasvalys

Rūtos Jaruševičienės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


306818

2024 m. birželio 26 d. vykęs Pasvalio rajono savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo kiek kitaip. Posėdį pradėjo Pasvalio kultūros centro Valakėlių skyriaus sutartinių giedotojų grupė „Lygė“, kuri atliko užburiančius kūrinius. Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas pasveikino visus susirinkusius ir pranešė, kodėl tokia iškilminga šio posėdžio pradžia: Savivaldybės taryba 2023 m. lapkričio 29 d. sprendimu Nr. T1-303 nusprendė Pasvalio krašto garbės piliečio vardą suteikti profesoriui Algiui Mickūnui – už gimtojo krašto garsinimą pasaulyje, tarptautiniu mastu pripažintą mokslinę veiklą, rūpestį gimtine, jaunosios kartos ugdymą. Savivaldybės tarybos posėdyje dalyvavo ir pats profesorius, atvykęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų, tad buvo didelė garbė šiam asmeniui įteikti Garbės piliečio regalijas ir jį pasveikinti nuo visų Pasvalio žmonių.

Profesorius Algis Mickūnas su džiaugsmu priėmė apdovanojimą ir sakė, kad nėra geresnio krašto nei Pasvalio rajonas, nes čia savi žmonės, savi laukai ir svarbiausia – gimtinė. Jis džiaugėsi apdovanojimu ir patikino, kad šis apdovanojimas jam yra pats svarbiausias, nes ateina iš širdies į širdį – iš tėvynės.

Garbės pilietį plojimais pasveikino visi, susirinkę Savivaldybės tarybos posėdžių salėje, sveikinimo žodžius tarė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos direktorė Gitana Kruopienė, Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė ir profesoriaus artimieji.