REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 2 d. 15:35

Savivaldybės atstovai dalyvavo jaunimo reikalų tarybų forume Kretingoje

Pagėgiai

Pagėgių savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pagėgių savivaldybė


307482

Birželio 28 d. Kretingoje vyko „Jaunimo reikalų tarybų Europoje: gerosios praktikos Lietuvos savivaldybėms“ forumas.  Forume dalyvavo Jaunimo reikalų agentūros, jaunimo reikalų tarybų, jaunimo politikos atstovai iš Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos, Mažeikių, Pagėgių, Šilalės, Tauragės, Vilniaus, Akmenės ir Plungės savivaldybių.

Pagėgių savivaldybę atstovavo Jaunimo reikalų koordinatorė Irena Jurgutienė, bei Pagėgių savivaldybės jaunimo reikalų tarybos narės Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Černiauskienė ir Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyresnioji specialistė Monika Aušraitė.

Surengto forumo apie jaunimo reikalų tarybas (JRT) Europoje dalyviai išgirdo, kaip veikia ir į ką orientuojasi jaunimui atstovaujančios organizacijos Norvegijoje, Estijoje, Portugalijoje ir, žinoma, Lietuvoje. Tyrimą apie jaunimo reikalų tarybas Europoje pristačiusi specialistė pabrėžė, kad Lietuvos jaunimo reikalų tarybų išskirtinumas – glaudus bendradarbiavimas su politikais. Viena iš Portugalijos skirtybių – jaunimo reikalams atstovaujančių tarybų narių amžius – šioje šalyje joms gali priklausyti jauni žmonės iki 35-erių metų. Norvegijos ir Estijos JRT turi savo mentorius, ko Lietuvoje dar nėra. Be to, Norvegijoje už priklausymą šiai institucijai yra numatytas nedidelis užmokestis.

Iš visos Lietuvos suvažiavę jaunimo atstovai ir viešnia iš Rygos pasidalijo savo patirtimi ir iššūkiais dirbant su jaunimu. Jaunimo reikalų tarybas Lietuvoje ir visoje Europoje sieja panašus tikslas – įtraukti jaunimą į sprendimų priėmimo procesą, jaunus žmones užimti, atsižvelgti į jų siūlymus, poreikius ir norus.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA