PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 11 d. 11:21

Savivaldybėje – susitikimas su Lietuvos dainų šventėje dalyvausiančių kolektyvų vadovais

Radviliškis

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


304304

Birželio 10 dieną į Radviliškio rajono savivaldybės didžiąją salę pakviesti Radviliškio rajono mėgėjų meno kolektyvų vadovai, kurie kartu su savo 20-čia kolektyvų atstovaus Radviliškio kraštui šių metų birželio 29–liepos 6 dienomis vyksiančioje šimtmetį mininčioje Lietuvos dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“.

Susitikimą inicijavo Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta darbo grupė, susidedanti iš 11 asmenų, kuri kartu su šventėje dalyvausiančiais mėgėjų meno kolektyvais savaitę gyvens ir dirbs Vilniuje.

Susitikime detaliai pristatyti dalyvių apgyvendinimo, maitinimo, vežiojimo klausimai, visiems Dainų šventės dalyviams išdalinti marškinėliai su Dainų šventės ir Radviliškio inicialais. Kartu su dalyviais į apgyvendinimo vietą vyks ir viešosios tvarkos pareigūnai bei sveikatos priežiūros specialistai, kurie rūpinsis viešąja tvarka ir dalyvių sveikatos priežiūra.

Susitikime pristatyta ir liepos 6 dieną vyksiančios iškilmingos eisenos koncepcija, kuri susideda iš kalbos, dainos ir žodžio vartų, per kuriuose einant kiekviena delegacija turės sukurti trumpą savo delegacijos pasirodymą.

Lietuvos dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“ Radviliškio rajonui atstovaus apie 400 Radviliškio krašto mėgėjų meno kolektyvų narių.

Nuoširdžiai dėkojame visiems meno kolektyvų vadovams bei kolektyvų nariams, įstaigų vadovams, Savivaldybės administracijos, Švietimo ir sporto paslaugų centro bei Visuomenės sveikatos biuro specialistams, kurie visi kartu stengiasi, kad Radviliškio rajono delegacijos dalyvavimas šimtmetį mininčioje Dainų šventėje būtų kuo sklandesnis ir patogesnis.