PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 16 d. 13:03

Savivaldybėje pasveikinti šimtukininkai ir jų mokytojai

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


314243

Rugpjūčio 14 d. vykęs Trakų rajono savivaldybės tarybos posėdis pradėtas neeiliniais sveikinimais – jo pradžioje pasveikinti savivaldybės mokyklas baigę abiturientai, kurių 2024 m. valstybinių brandos egzaminų darbai įvertinti 92–100 balų, ir jų mokytojai.

Meras Andrius Šatevičius padėkos raštus už puikų mokymąsi, aukštus valstybinių brandos egzaminų rezultatus ir 500 eurų premijas įteikė keturiolikai abiturientų iš Trakų Vytauto Didžiojo, Lentvario Motiejaus Šimelionio, Lentvario Henriko Senkevičiaus, Rūdiškių, Trakų ir Aukštadvario gimnazijų. Devyni iš jų – šimtukininkai.

Šiemet šimtukininkų daugiau – pernai mero padėkos raštais apdovanoti penki abiturientai, kurių valstybinių brandos egzaminų darbai buvo įvertinti 100 balų. Šįkart šimtukus gavo abiturientai iš Trakų Vytauto Didžiojo, Lentvario Motiejaus Šimelionio, Lentvario Henriko Senkevičiaus ir Trakų gimnazijų. Vieno iš jų du darbai įvertinti 100 balų.

Du abiturientai gavo aukščiausią įvertinimą iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino, šeši – rusų kalbos valstybinio brandos egzamino, taip pat 100 balų įvertintas vienas istorijos valstybinio brandos egzamino darbas ir vienas – geografijos. Dar dviejų abiturientų net kelių (dviejų ir trijų) laikytų valstybinių brandos egzaminų darbai įvertinti 95–100 balų.

Meras padėkojo ir mokinius ugdžiusiems, egzaminams rengusiems pedagogams, perdavė sveikinimus abiturientų tėvams. Trylikai mokytojų buvo skirti mero padėkos raštai. Vicemeras Jonas Kietavičius visiems apdovanojimų ceremonijoje dalyvavusiems abiturientams ir jų mokytojams įteikė atminimo dovanėles.