PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 2 d. 11:55

Savivaldybė sulaukė geros žinios: kelininkai remontuos ne tik Bajorų sankryžą, bet ir Respublikos gatvę

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


312489

Liepos 31 d., savivaldybės vadovai sulaukė AB „Kelių priežiūra“ atstovų vizito ir geros žinios: sutartis su AB „Via Lietuva“ pasirašyta ne tik dėl Juodupės ir Dvaro gatvių arba vadinamosios Bajorų sankryžos, bet ir dėl Respublikos gatvės atkarpos tarp prekybos centrų LIDL ir MAXIMA. Bendrovės „Via Lietuva“ užsakymu šioje atkarpoje bus lyginamos duobės ir perliejamas asfaltas.

Su Rokiškio rajono meru Ramūnu Godeliausku, vicemeru Antanu Taparausku ir savivaldybės administracijos direktoriumi Valerijumi Rancevu susitiko AB „Kelių priežiūra“ Rytų regiono vadovas Zbignevas Kovalevskis, tos pačios bendrovės Rokiškio kelių tarnybos vadovas Laimis Magyla bei vyr. inžinierius Dainius Deksnys.

Kaip sako Z. Kovalevskis, Panevėžio apskrityje šiais metais numatyta sutvarkyti 10 objektų, 2 iš jų – Rokiškyje. Tai jau liūdnai pagarsėjusi vadinamoji Bajorų sankryža, kuriai darbai projektuojami, o viską užbaigti planuojama iki šių metų spalio pabaigos.

Pasak L. Magylos, sankryža bus iš naujo asfaltuojama, atsiras ir eismo saugumo salelė, panašiai tokia pati, kokia įrengta prie Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro.

Antras objektas Rokiškyje – Respublikos gatvės atkarpos tarp dviejų prekybos centrų – LIDL ir MAXIMA – remontas. Pasak L. Magylos, čia bus lyginamos duobės ir perliejamas asfaltas. Atkreiptas dėmesys į nemenką duobę prie LIDL, įdubusius nuotekų šulinius. Darbai taip pat turi būti pabaigti šiais metais iki žiemos sezono.

Pasak rajono mero R. Godeliausko, tai tikrai džiugi žinia, nes jis buvo gavęs informacijos apie kitą objektą – apie dviračių tako prie Kavoliškio užbaigimą. „Ši Respublikos gatvės atkarpa kelia kur kas daugiau problemų, todėl šis objektas mums aktualesnis. Gerai, kad jis bus tvarkomas greičiau“, – pakomentavo rajono meras.

Kelininkai su rajono vadovais aptarė bendrą kelių būklę mūsų regione, įvardijo nuolatinę problemą – nepakankamą finansavimą, supažindino su naujomis technologijomis ir pakvietė į planuojamą jų pristatymą.