PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 7 d. 13:07

Savivaldybė kartu su asociacija planuoja dar vieną melioracijos projektą: nauda tektų 10 rajono kaimų gyventojams

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


300279

Savivaldybės tarybos posėdyje vienbalsiai pritarta investicinio projekto „Asociacijos ,,Babrai“ ir valstybinių melioracijos sistemų bei jų statinių rekonstrukcija“, kurio pareiškėja – asociacija ,,Babrai“ įgyvendinimui. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 460 tūkst. eurų. Savivaldybės taryba sutiko dalyvauti partneriu jį įgyvendinant ir iš rajono biudžeto skirti 30 proc. tinkamų finansuoti išlaidų. Jei projektas laimėtų atranką, jis didžiąja dalimi būtų finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Įgyvendinus projektą, pagerėtų 10 rajono savivaldybės teritorijoje esančių kaimų: Šventežerio seniūnijos – Babrų, Mikyčių, Šventežerio, Straigiškės, Straigių, Seirijų seniūnijos – Bagdononių ir Paliūnų, Lazdijų seniūnijos – Agarinių ir Karkliniškės, Šeštokų seniūnijos – Gudeliškės bendro naudojimo melioracijos inžinerinės infrastruktūros techninė būklė, sumažėtų žemdirbių nuostoliai dėl negauto derliaus ir dėl užliejamo turto, pagerėtų privažiavimas prie dirbamų laukų. Planuojama, jei finansavimas būtų gautas ir projektas įgyvendintas, situacija pagerėtų maždaug 100 ha teritorijoje: būtų rekonstruoti apie 14 km melioracijos griovių 14 vnt. pralaidų, apie 10 km drenažo rinktuvų, apie 13 km drenažo sausintuvų.

Priminsime, kad šiuo metu įgyvendinama dviejų asociacijų – Kalvelių melioracijos statinių ir sistemų naudotojų asociacijos ir Paliūnų melioracijos statinių ir sistemų naudotojų asociacijos (Veisiejų ir Seirijų seniūnijose) – melioracijos projektai. Šiuo metu asociacijoms priklausančiose teritorijose yra vykdomas daugiausiai laiko reikalaujantis darbas – tvarkomi melioracijos grioviai ir drenažo sistemos. Kviečiame gyventojus būti kantriais laukiant, kol visi darbai bus užbaigti. Įgyvendintų projektų nauda bus akivaizdi.