PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 16 d. 13:03

Saviraiškos galimybės žmonėms su negalia – sporto perspektyvoje

Kalvarija

Organizatorių nuotr.

mmm.ltŠaltinis: mmm.lt


314242

Būdami ant istorinio įvykio – Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių – slenksčio, Kalvarijos socialinės globos namai kartu su Marijampolės žmonių su negalia sporto klubu NSK „Siekis“ Kalvarijos sporto centre surengė masines sporto žaidynes „Olimpinė diena 2024“.

Šiuo renginiu buvo simboliškai prisijungiama prie trisdešimt trečiosios vasaros olimpiados. Sportinėse rungtyse savo jėgas demonstravo aštuonios komandos iš įvairių socialines paslaugas teikiančių įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų.

Renginio atidarymo metu Kalvarijos socialinės globos namų direktorė Nomeda Zavickaitė akcentavo pirmojo tokio pobūdžio sportinio renginio svarbą socialinių paslaugų gavėjams ir su jais dirbantiems specialistams. Sveikindama susirinkusiuosius, direktorė džiaugėsi dalyvių aktyvumu ir noru kurti tvirtus bendrystės ryšius. Sportinių rungčių organizatorius – Marijampolės krašto žmonių su negalia sporto klubo NSK „Siekis“ vadovas Tomas Kiveris sveikinimo kalboje džiaugėsi dalyvių ryžtu atkakliai siekti sportinių rezultatų ir varžytis įvairiose rungtyse. Pozityviai nusiteikę ir kupini motyvacijos, visų komandų nariai kartu bėgo simbolinę Olimpinę mylią, o jos pabaigoje, vedini žaidynių vadovo, įžiebė Olimpinę ugnį. Daugiau nei dvi valandas trukusiose intensyviose žaidynėse savo jėgas išbandė Suvalkijos socialinės globos namų komanda, Didvyžių socialinės globos namų komanda „Didvyžių sportininkai“, Veisiejų socialinės globos namų komanda „Dzūkeliai“, Kalvarijos socialinės globos namų komanda „Šaunusis penketukas“, Kalvarijos socialinės globos namų grupinio gyvenimo namų jungtinė komanda „Naminukai“, Marijampolės krašto žmonių su negalia sporto klubo NSK „Siekis“ komanda, Marijampolės senjorų ir neįgaliųjų klubo „Bičiuliai“ komanda „Šypsenėlė“ ir Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Marijampolės padalinio komanda.

Komandų žaidėjai savo sportinius gebėjimus demonstravo smiginio, baudų mėtymo, žiedų metimo, bočios ir diskgolfo rungtyse. Nešališka rungčių teisėjų komanda buvo sudaryta iš Kalvarijos sporto centro trenerių bei kiekvienos dalyvaujančios įstaigos ar nevyriausybinės organizacijos deleguotų asmenų.

Po intensyvių žaidynių, nekantriai laukiant rezultatų, visi buvo pakviesti į apdovanojimų ceremoniją Kalvarijos savivaldybės kultūros centre.

Pasibaigus žaidynėms, visi galėjo jaustis laimėtojais, nes įveikė abejones fizinėmis jėgomis, išbandė naujas rungtis ir įveikė barjerus, trukdančius siekti užsibrėžtų tikslų. Renginio organizatoriai sveikino visus „Olimpinės dienos 2024“ dalyvius, apdovanojo rėmėjų įsteigtais prizais. Buvo skiriamos trys prizinės vietos: pirmosios vietos nugalėtojais tapo Marijampolės senjorų ir neįgaliųjų klubo „Bičiuliai“ komanda „Šypsenėlė“, antrosios vietos – Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Marijampolės padalinio komanda, o trečiąją vietą pelnė Veisiejų socialinės globos namų komanda „Dzūkeliai“.

„Olimpinės dienos 2024“ sumanytojai tikisi, jog socialinių paslaugų teikimo procese toliau bus aktyviai propaguojama kūno kultūra ir sportas kaip vienos iš svarbiausių sveikatingumo priemonių, o tarp regione veikiančių įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų bus puoselėjami stiprūs bendrystės ryšiai.

Daug jėgų pareikalavusi sporto diena užbaigta trankiai ir nuotaikingai švenčiant individualias ir komandines pergales bei dalinantis įspūdžiais. Vakarėlio metu muzikinį pasirodymą surengė dainininkė Ligita Jurkonienė, o žaidynių dalyviai ir svečiai jėgas galėjo atgauti pasistiprindami rėmėjų vaišėmis.

Renginio organizatoriai yra nepaprastai dėkingi visiems, prisidėjusiems prie „Olimpinės dienos 2024“.

Vaida Vosyliūtė

Kalvarijos socialinės globos namų užimtumo specialistė