PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 28 d. 07:28

Savaitraščiui „Etaplius“ – 20 metų: laikraščiai iš visos Lietuvos sveikina su gimtadieniu

Šiauliai

Etaplius ir kolegos bendros konferencijos-diskusijos metu.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


302547

Šiandien savaitraščiui „Etaplius“ – 20 metų. Šiai laikais, gyvenant greitu tempu, kai visi skuba, lekia, neranda tos papildomos minutės prisėsti ir paskaityti gerą, netrumpą straipsnį, 20 metų yra labai daug. Savaitraštis augo kartu su skaitytojais. Tačiau, kas iš tiesų pasikeitė? Spaudos atstovai pagaliau nebėra konkurentai. Jie buriasi į asociacijas, rengia bendras konferencijas, vieni iš kitų mokosi ir... sveikina su gimtadieniu! Savaitraštį „Etaplius“ su gimtadieniu sveikina portalas Etaplius.lt ir kolegos iš visos Lietuvos.

Be savo savaitraščio neįsivaizduojame nei dienos. Puikūs analitiniai straipsniai, redaktorės Oksanos Laurutytės taiklios įžvalgos ir pasiūlytų temų gausa, nuolatinė pagalba portalui yra tikrai neįkainojama. Penkmečiu jaunesnis portalas visada jaučia „vyresnio brolio“ užnugarį, dėl ko esame labai dėkingi. Tikime, kad spausdintas žodis išgyvena savo renesansą kaip ir vinilinės plokštelės, todėl su nekantrumu laukiame kitų savaitraščio jubiliejų“, – komandą sveikina Etaplius.lt portalo redakcija.

Linkime laisvės: spaudos, žodžio, kūrybos. Ir skaitytojų, kurie mėgaujasi spausdintu žodžiu!“, – sako Tauragės „Kurjeris“.

Jurbarko „Laiko“ redakcija linki gerai atšvęsti: „Senolių išmintis sako: Ką ant popieriaus parašysi, nei su kirviu neištašysi“. Tad džiaugiuosi, kad yra dar rašančių ir skleidžiančių tą tvirtą, spausdintą lietuvišką žodį, ir linkiu tikėti tuo, ką darote, bei daryti tai, kuo tikite“.

Pastarasis dvidešimtmetis ir Lietuvai, ir visam pasauliui atnešė didžiulius pokyčius, vykusius įvairiose srityse. Žiniasklaidoje jie buvo ypač ryškūs, lydimi įvairių iššūkių. Tai, kad sėkmingai gyvuojate visus tuos 20 metų, rodo jūsų stiprybę. Linkiu ir toliau taip tvirtai žengti savuoju keliu“, – iš pajūrio linkėjimus siunčia „Atvira Klaipėda“.

20-mečio proga sveikinu „Etaplius“ – patį laikraštį, jį kuriančius, leidžiančius, prenumeruojančius ir visus skaitančius. Kaip čia jus originaliau pasveikinus, su kolegomis pagalvojom. Bet galvoti net nereikėjo. Tiesiog prisiminėm spausdinto lietuviško žodžio sugrąžinimo 120-mečiui ir „Alytaus naujienų“ laikraščio veiklos 35-mečiui skirtą išvyką po Lenkiją. Ten su redakcijos kolektyvu Spaudos dieną aplankėm spaustuvę, kurioje dienos šviesą išvysta daugiau nei 50 skirtingų Lietuvos laikraščių. Visus juos įdėmiai apžvelgėm, o apie „Etaplius“ ir šį tą išgirdom. „Vienas įdomesnių lietuviškų savaitraščių“, nuoširdžiai, net nepaklaustas, tarstelėjo kažkas iš spausdintojų. „Etaplius“ ir toliau telieka įdomus – ne vien Saulės miesto, Šiaurės ar visos Lietuvos, tačiau ir užsienio skaitytojams!“ – rašo mums laikraščio „Alytaus naujienos“ ir Alytausnaujienos.lt redaktorius Darius Babijonas.

Mus skaito“, – tai geriausia žinia, kokia laikraščių kolegos gali pasidalinti vieni su kitais. Savaitraštis „Etaplius“ dvidešimt metų diegdamas šiuolaikinius spaudos leidybos principus, konkuruodamas su kitomis žiniasklaidos priemonėmis, sugebėjo sudominti, patraukti savo straipsnių įvairove ir temų kokybe didelį būrį skaitytojų. Išradingai ir šauniai „Etaplius“ komandai noriu palinkėti nenuleisti rankų net sunkiausiomis akimirkomis, nepaliauti būti drąsiais, atvirais, novatoriškais. Švęskite, tobulėkite, klestėkite, mieli kolegos“, sveikinimas skrieja iš Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“, www.gargzdai.lt redaktorės Vilijos Butkuvienės.

Nepaprastas dalykas yra laikraštis. Unikalus. Unikalus dėl daugelio dalykų. Jis kasdien kitoks ir nesikartojantis. Jis bet kurią akimirką gali būti šalia mūsų – namuose, rankinėje, kišenėje, automobilyje. Jį gali skaityti bet kur. Jis visada pasiekiamas, visada po ranka, prie jo galima sugrįžti po minutės, po valandos, po savaitės – šito mums negali garantuoti nei radijas, nei televizija. Jis tarsi istorinis dokumentas, visiems prieinamas po daugelio metų, nes yra komplektuojamas ir saugomas.

Jei skaitytojas – ne naujokas, jis žino, ar laikraščiu galima pasitikėti. Yra laikraščių, kurie gali didžiuotis turtinga praeitimi. Geri laikraščiai turi ir išlaiko visas šias ypatybes. Paskutinioji būdinga tik LABAI GERAM laikraščiui. Toks laikraštis, mūsų mielieji, ir yra „Etaplius”. Tik LABAI GERAS LAIKRAŠTIS kelias dešimtis metų išlaiko didžiulį skaitytojų būrį, įvertina tai, ką turi ir siekia naujovių.

Tik LABAI GERAME LAIKRAŠTYJE dirba puiki komanda, nuolat tobulėjanti, bet neužmieganti ant laurų. Tik LABAI GERAS LAIKRAŠTIS gali turėti šitiek draugų ir bendraminčių. Tik LABAI GERAS LAIKRAŠTIS gali sulaukti 20-ies metų ir būti jaunas, solidus, perspektyvus. Ir svarbiausia – mylimas. Tegul meilė ir pripažinimas lydi Jus visus dar tiek pat ir antra tiek metų!“, – siunčia linkėjimus „Santarvės“ redakcijos kolektyvas.

Vyriausiasis Alkas.lt redaktorius Jonas Vaiškūnas perduoda nuo Alkas.lt ETAPLIUS savaitraščio sukakties proga tokį sveikinimą - palinkėjimą visiems jo kūrėjams ir darbuotojams:

„Mieli ETAPLIUS dvidešimtmečiai, visa kas gali nutikti geriausio – Jums prieš akis. Kurkite, dekite, švieskite, skleiskite spindulius sklaidančius tamsą, budinančius daigus, sprogdinančius pumpurus, praskleidžiančius žiedus, brandinančius vaisius! Ilgų ir vaisingų metų!“

Laikraštis – kasdienio gyvenimo metraštis, nes mažosios istorijos nefiksuojamos oficialiuosiuose dokumentuose, nesaugomos valstybės archyvuose, o ir žmogaus atmintis – ne amžina; o kur dar surašytos skaitytojų nuomonės, vertinimai, emocijos. Visa tai surandame laikraščių komplektuose ir būtent – vietos laikraščiuose. Laikraštis – kaip visuomenės/bendruomenės metraštis – yra didelė vertybė, jau tampanti kultūros paveldu. Galbūt spauda išliks: pasikeitusi, suradusi optimalią formą ir periodiškumą. Gal žmonės pavargs gyventi čia ir dabar, pasiges išblaškyto privatumo, ir vėl bus reikalingi laikraščiai. Laikraščiuose nieko neatsitinka. Atsitiko vakar ar kažkada. Todėl ir tie pagrindiniai žiniasklaidos klausimai: kas, kur, kada? – labai tinka konkrečios vietos ir laikmečio metraščiui, kurio puslapius prie kavos ar be jos galime neskubėdami pavartyti. Su gražia sukaktim, kolegos metraštininkai!“, – „Šiaulių krašto“ redakcija.