PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 3 d. 08:16

Savaitgalį Vilniuje vyks „Naujosios Baltarusijos“ konferencija

Vilnius

Freepik.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312571

Šeštadienį Vilniuje prasideda dvi dienas truksianti „Naujosios Baltarusijos“ konferencija, kurios metu pilietinės visuomenės aktyvistai, politikai, verslininkai ir kitų sričių ekspertai kalbės apie tai, kaip pagerinti padėtį neteisėto šalies prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje.

„Analizuosime šių metų rezultatus, ieškosime tolesnio vystymosi būdų. Nuo mūsų sprendimų priklauso Baltarusijos ateitis“, – rašoma renginio pristatyme.

Konferencijoje atidarymo ir uždarymo žodį tars Minsko režimo opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Naujoji Baltarusija“ yra S. Cichanouskajos kabineto iniciatyva kuriama demokratijos, teisinės valstybės, žinių ekonomikos ir socialinio teisingumo principais pagrįstos Baltarusijos ateities idėja.

Konferencijoje bus kalbama apie tai, kaip skatinti baltarusių mobilumą ir išvengti naujos geležinės uždangos pasienyje su Europos Sąjunga (ES), kaip priešintis didėjančiai Baltarusijos orientacijai į Rusiją bei kaip elgtis su sankcijomis, kad Baltarusijoje būtų daugiau Europos.

Renginyje taip pat bus diskutuojama apie kitąmet vyksiančius prezidento rinkimus Baltarusijoje. Taip pat bus kalbama apie tai, kaip padėti Baltarusijoje kalinamiems politiniams kaliniams.