Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Freepik.com nuotr.
Reporteris MargaritaŠaltinis: Etaplius.lt
Maisto saugos specialistai pataria dėmesį atkreipti į kelis pagrindinius aspektus. Renkantis maisto produktus turgavietėse svarbu ne tik atidžiai perskaityti ženklinimo etiketes, bet ir įsitikinti, kad tinkamumo vartoti terminas nepasibaigęs.
Ne mažiau svarbu ir vizualiai įvertinti produktą – ar nepasikeitusi jo spalva, konsistencija, ar nėra pašalinio nebūdingo kvapo. Vasarą, kai produktai kur kas greičiau genda, tai ypač aktualu.
Patariama nepirkti gaminio, kurio ženklinimo etiketė arba jos dalis nuplėšta, ištaisyta, perklijuota, nes taip gali būti nuslepiamas tikrasis produkto tinkamumo vartoti terminas. Nereikėtų pirkti greitai gendančių maisto produktų, jei jie parduodami ne iš šaldymo įrenginių. Nepirkti produktų su pažeistomis pakuotėmis.
Taip pat rekomenduojama nepirkti maisto produktų nelegaliose vietose, turgaviečių prieigose, nes tokiu atveju nėra galimybės įvertinti, ar produktai pagaminti registruotuose maisto tvarkymo objektuose, atitinkančiuose teisės aktų reikalavimus.