Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
© Socialiniai tinklai
Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt
Jei jums jau nusibodo kiaulienos šašlykai ir norite lengvesnio maisto, siūlome išsikepti lašišos vėrinukų.
Reikės:
600 g lašišos filė
druskos
1 citrinų sulčių
reklama
50 g alyvuogių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
krapų
Gaminimo būdas
Paruoškite lašišos filė. Supjaustykite ją 2 cm dydžio kubeliais ir pabarstykite druska.
Dubenyje sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, saujelę smulkiai sukapotų krapų, susmulkintas alyvuoges. Sudėkite į paruoštą marinatą žuvį ir palaikykite pusvalandį.
Suverkite žuvies gabalėlius ant iešmelių (galima sudėti ant aliejumi pateptų kepimo grotelių). Iešmelius su lašiša arba kepimo groteles dėkite į orkaitę. Apačioje padėkite skardą su vandeniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Per tą laiką iešmelius reikės vieną kartą apversti.
Sudėkite lašišą į lėkštes. Papuoškite citrinos griežinėliais, salotų lapais, žalumynais, alyvuogėmis.
Pastaba: taip paruoštą žuvį galima kepti ir ant žarijų.
Skanaus!
14348970-1250132908350986-623096437-n.jpg