Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Alfa.ltŠaltinis: Alfa.lt
Keptų daržovių ir fetos salotos
Reikės:
2–3 mėlynųjų svogūnų
300–400 g vynuoginių pomidorų
1–2 cukinijų
1 baklažano
2 česnako galvučių
1 šakelės čiobrelių
400 g virtų avinžirnių
20 g petražolių
1 citrinos
2 v. š. medaus
300 g fetos sūrio
Žiupsnio druskos
Žiupsnio juodųjų pipirų
Šlakelio aliejaus
Ant grotelių kepkite ketvirčiais supjaustytus mėlynuosius svogūnus, mažus pomidoriukus su visomis kekėmis, cukinijų ir baklažanų griežinėlius, česnako galvas. Daržovės turėtų iškepti per 10–15 minučių.
Fetą apšlakstykite aliejumi, pabarstykite čiobreliais – kepkite ant grilio po porą minučių iš kiekvienos pusės.
Iškepusias daržoves pasmulkinkite, sumaišykite su konservuotais nuvarvintais avinžirniais, pasmulkintomis petražolėmis. Pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, sumaišytomis su medumi ir aliejumi. Ant viršaus dėkite iškepusią fetą, apšlakstykite likusiu padažu.
Keptų nektarinų ir halumio sūrio salotos
Reikės:
4 nektarinų
250 g halumio sūrio
100 g gražgarsčių
50 g sultenių
1 stiklinės šilauogių
2 v. š. vaisių acto
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnio druskos
Nektarinus supjaustykite ketvirčiais ir kartu su halumio sūrio riekėmis kepkite ant grotelių apie 10 minučių.
Į salotų serviravimo indą dėkite gražgarsčių ir sultenių. Ant jų guldykite iškepusius vaisius ir apkepusias sūrio riekes. Užberkite gerą saują šilauogių.
Salotas pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir vaisių actu.
Kalafiorų ir vynuogių salotos
Reikės:
1 kalafioro
50 ml alyvuogių aliejaus
Žiupsnio druskos
Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g besėklių vynuogių
50 g paskrudintų lazdynų riešutų
80 g čederio sūrio
1 a. š. Dižono garstyčių
2 v. š. obuolių acto
1 v. š. medaus
20 g petražolių
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į skardą dėkite žiedynais pasmulkintą kalafioro galvą, pabarstykite ją druska, grūstais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Kepkite aie 20 minučių.
Pasiruoškite salotų padažą: suplakite likusį aliejų su actu, medumi ir garstyčiomis.
Į serviravimo indą dėkite kalafioro žiedynus, berkite pusiau perpjautas vynuoges, pasmulkintą sūrį ir sukapotus riešutus. Salotas apliekite padažu ir patiekite apibarstytas smulkintomis petražolėmis.
Brokolių, vaisių ir riešutų salotos
Reikės:
1 vidutinio dydžio brokolio
1 obuolio
1 kriaušės
1 nedidelio mėlynojo svogūno
100 g paskrudintų anakardžių
100 g džiovintų spanguolių
Padažui:
2 v. š. majonezo
2 v. š. graikiško jogurto
2 v. š. citrinų sulčių
1 a. š. medaus
Žiupsnio druskos
Brokolį, pasmulkintą žiedynais, berkite į pasūdytą verdantį vandenį, kelias minutes apvirkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite apvirtą atvėsusį brokolį, kubeliais pjaustytą obuolį bei kriaušę, smulkiai supjaustytą svogūną, paskrudintus riešutus bei džiovintas spanguoles.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą, citrinų sultis, medų ir žiupsnį druskos. Sumaišykite ir pilkite ant salotų – atsargiai sumaišykite.