PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 16 d. 18:32

Salon International atgarsiai arba kaip šiaulietei sekėsi darbuotis Londone

Šiauliai

O. Donelaitės-Dudienės asmeninio archyvo nuotr.

Gytė KuzavinytėŠaltinis: Etaplius.LT


323996

Savaitgalį Jungtinės Karalystės sostinę užplūdo kirpėjai ir plaukų specialistai iš viso pasaulio. „Salon International“ renginio metu netrūko įvairių mokymų, pokalbių ir susitikimų. Atgal į Lietuvą skrendanti šiaulietė Oksana Donelaitė-Dudienė, scenoje žinoma OXA vardu, taip pat pasidalijo savo įspūdžiais ir nuveiktais darbais renginio metu.

O. Donelaitė-Dudienė ir A. Mazrimas

Į Londoną meistrė skrido kartu su modeliu Andriumi Mazrimu. OXA su modeliu bendradarbiauja jau daugiau nei dešimtmetį.

Jiems kartu atvykus į renginio vietą lietuvių laukė susitikimai užkulisiuose su kolegomis Rob Wood bei Eric Way. Visi kartu plaukų meistrai bei modelis ruošėsi Salon International staging, kurio metu atliekami pasirodymai ir mokymai, kerpant bei modeliuojant plaukus.


Foto galerija:

OXA darbo užkusiliai kartu su Eric Way
OXA ausitikimas su Rob Wood

Prieš pasirodymą Oksanos modeliui buvo pusiau atliktas kirpimas. Taip buvo siekiama parodyti skirtumą tarp pradinio varianto – gausių garbanų ir galutinio rezultato – lengvai krintančios šukuosenos.

Kaip teigia pati meistrė, darbuotis buvo smagu, nepaisant patirto streso. Tačiau nuolat besipildančios žiūrovų gretos ir jų parodytas susidomėjimas leido viską atlikti nepriekaištingai ir išlaikyti stebėtojų dėmesį viso pasirodymo metu.


Foto galerija:


Tai buvo unikali proga parodyti savo įgūdžius, išmoktas technikas ir darbo specifiką susirinkusiesiems. Kaip teigia pati meistrė OXA – jai buvo didelė garbė dalyvauti tokio aukšto profesionalumo lygio parodoje.

Vis dėlto, po didelio pasisekimo Londone, meistrė negalvoja grįžus į Šiaulius priimti daugiau naujų klientų: „Tikrai neplanuoju. Daug keliauju ir jau nelabai spėju su esamais klientais, kuriuos labai vertinu ir visiems stengiuosi suderinti laikus. Naujų klientų fiziškai priimti tikrai nebespėčiau.“

Tokiam sprendimui įtakos turi ir jau po poros savaičių Oksanos laukianti paroda Beautyworld Middle East Dubajuje, į kurią ji yra pakviesta. Tad norintiems pamatyti daugiau O. Donelaitės-Dudienės įspūdžių iš Salon International parodos bei stebėti tolimesnę meistrės kelionę Jungtiniuose Arabų Emiratuose galima sekti jos profilį Instagram platformoje – @oxa_zona.


Foto galerija: