PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 2 d. 10:48

Šalia Vilniaus sutvarkytos dvi atliekomis užterštos teritorijos

Vilnius

Unsplash.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312473

Dviejose Vilniaus rajone esančiose teritorijose sutvarkyta beveik 160 kub. metrų atliekų, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Skelbiama, kad užterštos teritorijos Rutkiškių ir Užukenės kaimuose buvo atrastos aplinkosaugininkams surengus patikrinimus dėl gautų skundų.

Vieno iš patikrinimų metu nebenaudojamame karjere Rutkiškių kaime buvo nustatyta, kad dviejose jo vietose atsikratyta beveik 100 kub. metrų pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų, iš kurių – 5 kub. metrų buitinių atliekų ir 94,8 kub. metrų statybinių, buitinių, asbestinio šiferio atliekų, taip pat 76 automobilių padangos.

Tuo metu Užukenės kaime šalikelėje buvo pastebėtos paliktos statybinės, buitinės, transporto priemonių atliekos, asbestinio šiferio atliekos bei automobilių padangos. Aplinkosaugininkų duomenimis, bendras atliekų tūris sudarė 60 kub. metrų.

Vis dėlto abiejų teritorijų patikrinimo metu atliekų savininkų aplinkosaugininkams nustatyti nepavyko, todėl teritorijas sutvarkė privatus asmuo ir Vilniaus rajono savivaldybė.