PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 19 d. 14:54

Šalčininkuose apdovanoti geriausi jaunieji rajono muzikantai, šokėjai ir dailininkai

Šalčininkai

Šalčininkų r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šalčininkų r. savivaldybė


305588

Kai meilė muzikai, šokiui ir piešimui perauga į daugiau negu pomėgį, užauga sparnai. Tokie sparnai neša jaunuosius menininkus į aukštumas ir apsupa mus meistriškai muzikuojančiais, aistringai šokančiais ir profesionaliai piešiančiais jaunais žmonėmis. Šalčininkų rajone tokius jaunuolius pamatysime lankančius Šalčininkų S. Moniuškoms menų, Jašiūnų ir Eišiškių muzikos mokyklas. Iš viso jose mokosi 388 mokiniai.

Kasmet muzikoje, šokyje ir dailėje save realizuojantys vaikai ir jaunimas dalyvauja rajono, šalies ir užsienio renginiuose ir konkursuose, tobulina įgūdžius, garsina Šalčininkų rajono vardą. Kasmet jų pasiekimai vis rimtesni ir geresni, o savo gebėjimais stebina ne tik jaunimas, bet ir vaikai. Kartu su jais sparnų auginimo keliu eina nepaprasti mokytojai, kurie ne tik suteikia žinias, bet ir įkvepia pasitikėjimo savimi, skiepija meilę menui.

Šalčininkų rajono savivaldybė kasmet apdovanoja talentingiausius ir gabiausius muzikantus, šokėjus arba dailininkus, birželio 18 dieną jie apdovanoti už 2023 – 2024 m.m. pasiekimus.

- Pakvietėme visus Jus norėdami visi kartu pasidžiaugti Jūsų pasiekimais ir laimėjimais, padėkoti už Jūsų darbą ir kūrybą, visiems kartu susitikti. Svarbiausias tikslas, kuriam gali tarnauti menas, yra padėti žmonėms suprasti gyvenimą ir mylėti gyvenimą. Jūs padedate kitiems žmonėms suprasti, kad gyvenimas yra gražus ir vertas mokytis menų mokykloje. Esate išskirtiniai, nes lankote ir baigsite dvi mokyklas – gimnaziją ir sugebate mokytis muzikos, šokio ar dailės. Mokydamiesi Jūs pelnote apdovanojimus ir garsinate gimtąjį kraštą. Dėkoju Jums už tai, - kalbėjo meras Zdzislav Palevič dėkodamas vaikus ir jaunimą menų ir muzikos mokyklose ugdantiems pedagogams.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Reginos Markevič teigimu, Šalčininkų rajono savivaldybė deda pastangas išlaikyti menų ir muzikos mokyklas, kad jose skleistųsi talentingos asmenybės.

Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gžegož Jurgo ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič su pasididžiavimu spaudė ranką vaikams ir jaunuoliams, kurie vos ne kasdien po pamokų skuba į menų ir muzikos mokyklas ir mokosi atrasti save, o kartu kaupia neįkainojamą patirtį ir dovanoja Šalčininkų rajonui pergales.

Plačiau skaitykite čia.