PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 8 d. 13:20

Šalčininkų rajono savivaldybė skiria papildomą vienkartinę išmoką gimus vaikui

Šalčininkai

Eurai / Julius Kalinskas/ELTA

EtapliusŠaltinis: Šalčininkų r. savivaldybė


313282

Nuo šių metų Šalčininkų rajono savivaldybė moka papildomą vienkartinę išmoką gimus vaikui. Priimto teisės akto tikslas – vaikus auginančių šeimų stiprinimas. Tvarkos aprašas reglamentuoja, kad pretenduoti į šią išmoką gali nuo 2024 m. sausio 1 d. gimusių vaikų tėvai, iš kurių bent vienas deklaruoja gyvenamąją vietą ir faktiškai gyvena Šalčininkų rajone ne mažiau kaip 12 mėnesių iki vaiko gimimo.

Socialinės paramos ir sveikatos apsaugos skyriaus duomenimis, šiemet išmokos išmokėtos 82 gimusių vaikų tėvams, bendra Šalčininkų rajono savivaldybės papildomos išmokos suma šiuo metu sudaro 27 060 Eur. Dėl šios išmokos galima kreiptis 12 mėn. nuo vaiko gimimo dienos.

Prašymus dėl papildomos gimimo išmokos priima seniūnijų specialistai, atsakingi už socialinių išmokų skyrimo dokumentų priėmimą. Teikiant prašymą skirti išmoką nurodoma vieno iš tėvų deklaruota gyvenamoji vieta ir duomenys apie vaiką (vaikus). Kartu su prašymu būtina pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir vaiko (-ų) gimimo liudijimą (-us). Jeigu kreipiantis dėl papildomos gimimo išmokos, duomenų apie vaiko gimimą ir / ar jo deklaruotą vietą nėra Lietuvos Respublikos gyventojų registre, būtina pateikti vaiko gimimo faktą ir / ar gyvenamosios vietos deklaravimo arba įtraukimo į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Savivaldybėje faktą patvirtinantį (-čius) dokumentą (-us).

Papildoma išmoka gimus vaikui mokama iš Šalčininkų rajono savivaldybės biudžeto ir sudaro 6 BSI (1 BSI - 55 Eur), t. y. 330 Eur.