REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 17 d. 12:02

Šalčininkų rajone sulaikyti cigarečių kontrabandininkai ir galimai jiems talkinęs pasienietis

Šalčininkai

VSAT Komunikacijos skyriaus nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


301539

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai su įkalčiais sulaikė tris vyrus, kurie į automobilį krovė per 12 tūkst. pakelių cigarečių.

Taip pat pasieniečiai sulaikė, įtariama, kontrabandininkams talkinusį kolegą, tarnaujantį Tribonių pasienio užkardoje. Šis pusmečiui nušalintas nuo tarnybos ir mėnesiui suimtas.

Tikrinant VSAT kriminalinės žvalgybos informaciją dėl cigarečių kontrabandos bei piktnaudžiavimo tarnyba, praėjusio šeštadienio naktį Milvydų kaime (Šalčininkų r.) prie vienos sodybos buvo surengta pasala.

Joje dalyvavo VSAT Imuniteto valdybos pareigūnai kartu su kolegomis iš VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus ir Varėnos komandų. Pasaloje buvę VSAT pasieniečiai stebėjo žmonių judėjimą, užfiksavo atvykstantį automobilį.

Kaip pranešė VSAT, sulaukę tinkamo momento, pasieniečiai pasirodė iš už priedangos. Stebėtos sodybos teritorijoje buvo sulaikyti 37-erių Vilniaus rajono gyventojas ir du šalčininkiečiai – 42-ejų ir 44-erių.

Vyrai į automobilį „Audi Q7“ su vokiškais valstybinio numerio ženklais krovė dėžes su kontrabandiniais rūkalais.

VSAT pareigūnai iš viso aptiko 12 tūkst. 022 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.Tokio kiekio cigarečių vertė, įskaičiuojant visus Lietuvoje sumokėti privalomus mokesčius, viršija 50 tūkst. eurų.

Įtariant prisidėjus prie šios nusikalstamos veikos, VSAT pareigūnai dar sulaikė 43-ejų Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos specialistą.

VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir piktnaudžiavimu pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pareigūnas pusei metų nušalintas nuo tarnybos, jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui. Per operaciją Šalčininkų rajone sulaikyti vyrai suimti dviem mėnesiams.

Sulaikytas automobilis ir cigaretės saugomi VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA