Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris UgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Vis lekiame bėgame ir per darbus dažnai pamirštame, jog savo organizmu rūpintis būtina. Pavyzdžiui, aš labai daug metų nevalgiau pusryčių.
Mokykloje ir universitete tiesiog nespėdavau, nes tos kelios saldžios miego minutės atstodavo viso pasaulio maistą. Vėliau susiformavo įprotis, tad prisiversti pusryčiauti buvo sunku. Žinoma, prižiūrint figūrą, daugelis moterų vakare taip pat nebevalgo, tad lieka tik sotūs pietūs. Ir ką tuomet mes darome savo organizmui? Jis viską kaupia, nes bijo, kad daugiau nebegaus reikalingų maisto medžiagų. Būtent nuo to ir prasideda augančio svorio, sveikatos problemos.
Jau kurį laiką pratinuosi valgyti pusryčius. Tiesa, mėsos niekaip negalėčiau praryti, tačiau lengvas ir skanus patiekalas man tapo norma. Dažnai renkuosi jogurtą, granolą su priedais, košę, pasukas, o šiandien jums norėčiau papasakoti apie savo atradimą ir paskutinį mados klyksmą – ispaninio šalavijo (dažnai vadinamo „chia“) sėklų pudingą. Gardus jis ir vienas, bet skaninti galima neribojant fantazijos.
Šalavijo sėklas naudoju seniai, barstydavau ant kepamų pilno grūdo bandelių, gardindavau košę, o šis pudingas buvo mano tikras metų atradimas.
Pudingui reikės:
- stiklinės pieno (migdolų, sojos, kokoso ar tiesiog paprasto pieno);
- 1 arbatinio šaukštelio medaus ar klevų sirupo;
- šlakelio vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio druskos;
- 3 šaukštų šalavijo sėklų;
- uogų ar riešutų.
Šio pudingo konsistencija, reikia pripažinti, keistoka, o paruošiamas jis žaibo greičiu. Pamerktos sėklos ima plėstis, užpildo visą indelį ar stiklinaitę ir tampa lyg želatina.
Aš pudingą per keletą minučių visada pasiruošiu vakare, per naktį jis gyvuoja šaldytuve, o ryte būna puikiausios konsistencijos.
Pieną sumaišau su medumi arba klevų sirupu, vanilės ekstraktu ir druska. Įmaišau šalavijo sėklas. Luktelėjusi penketą minučių darkart išmaišau būsimą pudingą, uždengiu ir statau į šaldytuvą.
Skanauti būtų galima jau po kelių valandų, bet geriausio rezultato pasieksite laikydami per naktį.
Serviruoti galima su mėgiamomis sezoninėmis ar šaldytomis uogomis, smulkintais riešutais, medumi, vaisiais ar kuo tik jūs mėgstate.
Šalavijo sėklos ne veltui vadinamos vienomis sveikiausių. Pamatysite, kiek energijos visai dienai gali duoti maža stiklinaitė stebuklingų sėklų pudingo!
Lija