PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 28 d. 15:33

Šakiuose lankėsi Marijampolės kolegijos atstovės: aptarė kolegijos reorganizacijos naudą rajonui

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


302654

Šakiuose lankėsi Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė ir direktorės pavaduotoja akademinei ir mokslo taikomajai veiklai Ilona Mulerenkienė. Vizito metu jos susitiko su Šakių rajono savivaldybės meru Raimondu Januševičiumi ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Dariumi Aštrausku. Pagrindinis susitikimo tikslas buvo pristatyti Marijampolės kolegijos reorganizacijos modelį, kuris numato kolegijos prijungimą prie Mykolo Romerio universiteto.

Šis reorganizacijos modelis sukurtas siekiant padidinti švietimo veiksmingumą regione. Sujungus Marijampolės kolegiją su Mykolo Romerio universitetu, studentams bus pasiūlytos universitetinės programos, kurios bus pritaikytos regiono poreikiams ir atitiks darbo rinkos reikalavimus. Tai suteiks galimybę studentams įgyti aukštąjį išsilavinimą arčiau namų, taip pat padidins jų konkurencingumą darbo rinkoje.

Susitikimo metu buvo aptartos reorganizacijos naudos Šakių rajono savivaldybei. Diskutuota apie tai, kaip universitetinių programų pasiūla gali paskatinti vietos jaunimą rinktis aukštąjį mokslą savo regione, mažinant migracijos į didžiuosius miestus tendencijas. Taip pat buvo aptarta, kaip naujos studijų programos gali atliepti Šakių rajono darbo rinkos poreikius.