PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Rugpjūčio 20 d. 12:14

Šakiuose ir Kazlų Rūdoje - renginiai miškininko dienos proga

Šakiai

Gretos Paulevičiūtės nuotr.

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


314650

Kiekvienų metų rugsėjį miškininkai mini svarbiausią savo profesinę šventę – Miškininko dieną. Jau tradiciškai ši diena yra švenčiama kartu su visuomene: Valstybinių miškų urėdijos regioniniai padaliniai kviečia į nemokamus renginius visuomenei. Mūsų krašte renginiai vyks dvejose vietose – Šakiuose ir Kazlų Rūdoje.

Galimybė iš arčiau pažinti mus supančią gamtą

Miškininko diena – puiki galimybė visiems iš arčiau pažinti mus supančias pelkes, miškus, rezervatus ir kitus mus supančios gamtos turtus. Visa tai patirti, iš arti išvysti kokia nuostabi yra mūsų gamta bus galima Miškininko dienos renginių metu. Jie vyks rugsėjį, visuose 25 VMU regioniniuose padaliniuose, o tarp jų ir mūsų krašte.

Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas miškų ir gamtos saugojimui. Todėl Miškininko dienos renginių metu piliečiai ne tik turės galimybę išvysti šiuos gamtos lobius, bet ir susipažinti su miškininkų puoselėjamomis gamtos vertybėmis, miško buveinėmis ir sužinoti, kodėl svarbu jomis rūpintis bei tausoti jas ateities kartoms.

Šakiai – Velniaravio gamtinis rezervatas

Susirinkusieji turės galimybę pažinti Velniaravio gamtinį rezervatą, pasivaikščioti rezervato ribomis ir daugiau sužinoti apie šį saugomą objektą.

Renginys vyks rugsėjo 20 dieną, 17 valandą Burbų kaime, Kriūkų seniūnijoje, Šakių rajono savivaldybėje – koordinatės: 55.046265, 23.287989 (WGS).

Kontaktiniai asmenys: Audrius Martinkevičius tel. +370 686 72691

Kazlų Rūda - Pažintinis miško takas, ekspozicijos, miško informacinis centras

Renginio metu susirinkę dalyviai aplankys miško informacinį centrą, išvys ekspozicijų pristatymą ir kartu su miškininku sudalyvaus ekskursijoje po Kazlų Rūdos girininkijos Pažintinį miško taką.

Renginys vyks rugsėjo 20 dieną, 15 valandą Kazlų Rūdoje, Miškininkų g. 1. Koordinatės: 54.74905, 23.51013 (WGS)

Kontaktiniai asmenys: Redas Rutkauskas tel. +370 686 22384

Registracija

Registracija į renginius vyksta: Renginiai (vmu.lt)

Visi renginiai nemokami.

Pagal Valstybinių miškų urėdijos informaciją.