PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 8 d. 13:59

Šakių kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupei „Pynė“ šį vasara įsimintina

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Šakių rajono savivaldybės administracija


313297

Ši vasara kolektyvui padovanojo daug įspūdingų renginių ir naujų įspūdžių.

Kolektyvas šakiečius džiugino įspūdingu ir jautriu koncertu „Milijonas valandų širdies“,toliau didinga ir nepamirštama Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“, o šiek tiek atgavus jėgas jų laukė kelionė į Sakartvelą. Kadangi daugelis šių „Pynės“ kolektyvo šokėjų jau nuo rudens - būsimi studentai, tad tai paskutiniai jų pasirodymai drauge. Pirmasis šokėjų pasirodymas buvo Batumyje, IV tarptautiniame festivalyje „Menas mus jungia“. Vienoje scenoje susivienijo 3 žemynų ir 12 šalių atstovai. Lietuviški šokiai sutikti audringomis ovacijomis ir šiltu publikos palaikymu. Antrasis tarptautinis festivalis -konkursas „Oranžinis Kabuleti“ „Pynės„ šokėjams atnešė I laipsnio diplomą. Šokėjai džiaugiasi, kad gruzinų, armenų, kazachstano šokėjų tarpe lietuviški šokiai ir tautinis kostiumas išsiskyrė labai stipriai, daugelis šokėjus palydėdavo susižavėjimo kupinais žvilgsniais, taip gali suprasti kokia išskirtinė yra mūsų kultūra, kaip smagu atstovauti Lietuvą ir didžiuotis, kas esi lietuvis.

Laisvu metu šokėjai stengėsi pažinti šią gražią šalį - susipažino su Batumi miesto senamiesčiu, aplankė Botanikos sodą, Miniatiūrų parką, plaukė laivu, o kur dar maudynės šiltame Juodosios jūros vandenyje ir kurortinio miesto Kabuleti privalumai.

Šokėjai laimingi, galėję skleisti lietuviškos kultūros žinią ir išdidžiai atstovauti Lietuvą ir savo kraštą šioje svetingoje ir gražioje šalyje. Už šiai kelionei suteiktą finansinę paramą šokėjai dėkingi Šakių rajono savivaldybei, Šakių kultūros centrui bei savo tėveliams.