PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 5 d. 14:48

S. Šoigu atvyko į Teheraną aptarti dvišalio bendradarbiavimo

Pasaulis

Sergejus Šoigu / X/Nexta

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA.LT


312782

Rusijos nacionalinio saugumo tarybos sekretorius pirmadienį atvyko planuoto vizito į Teheraną, pranešė Rusijos naujienų agentūros. Kaip tik šiuo metu baiminamasi platesnio masto regioninio karo po to, kai praėjusią savaitę Irane buvo nukautas „Hamas“ lyderis Ismailas Haniyeh.

Vizitas surengtas Irano aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus Ali Akbaro Ahmadiano kvietimu, pranešė Irano vietos naujienų agentūra „Tasnim“.

Agentūros pranešime teigiama, kad vizito tikslas – „stiprinti bendradarbiavimą, nagrinėti regioninius bei tarptautinius klausimus ir dvišalius politinius saugumo santykius“.

Rusija „griežtai pasmerkė“ islamistinio palestiniečių judėjimo „Hamas“ politinio lyderio I. Haniyeh nužudymą Teherane praėjusį mėnesį.
M. Pezeshkianas pavadino Rusiją „vertinga strategine sąjungininke“.

S. Šoigu gegužės mėnesį buvo atleistas iš gynybos ministro pareigų, kai buvo gerokai pertvarkyta Rusijos karinė vadovybė, ir tapo Saugumo tarybos sekretoriumi.

Vizitas į vieną iš pagrindinių Rusijos politinių sąjungininkių parodo, kad S. Šoigu ir toliau atlieka svarbų vaidmenį.

Būdamas gynybos ministru Irane jis lankėsi praėjusių metų rugsėjį, o jo pirmtakas Saugumo taryboje Nikolajus Patruševas, ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, lankėsi 2022 metų pabaigoje.