PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 13 d. 00:34

S. Skvernelis abejoja, ar referendumas dėl dvigubos pilietybės įvyks: balsavę prieš turbūt palaikė prorusiškus kandidatus

Lietuva

Saulius Skvernelis, Giedrimas Jeglinskas. ELTA / Dainius Labutis

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


300893

Demokratų „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis netiki, kad sekmadienį vykstantis referendumas dėl galimybės turėti dvigubą pilietybę bus laikomas įvykusiu.

„Aktyvumas yra pakankamai geras. Dabar tik svarbiausia, ar bus balsavusių už pusė nuo visų, turinčių rinkimų teisę. (...) Greičiausiai, kad ne“, – partijos keliamo kandidato Giedrimo Jeglinsko štabe žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

Anot „demokratų“ lyderio, balsavę prieš daugybinės įteisinimą rinkėjai greičiausiai palaikė ir Kremliui palankius naratyvus skleidžiančius kandidatus.

„Tie patys (27 – ELTA) procentai, jeigu pažiūrėtume, (...) yra tie, kurie pasisakė už aiškias prorusiškas vertybes propaguojančius kandidatus“, – pabrėžė S. Skvernelis.

00:00 val. duomenimis, suskaičiavus balsus 1430 apylinkių iš 1895, už daugybinės pilietybės įteisinimą balsavo 71,49 proc., prieš – 26,27 proc. nuo dalyvavusiųjų skaičiaus.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių. Referendumo biuletenyje buvo siūloma atsisakyti šiuo metu Konstitucijoje įrašyto sakinio: „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“. Ši nuostata neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.

Iš viso referendume balsavimo teisę turėjo 2 mln. 385 tūkst. 234 piliečiai.