PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 6 d. 16:07

S. Malinauskas skambina pavojaus varpais dėl Minedo planų kariauti Ukrainoje

Lietuva

Skirmantas Malinauskas (kairėje) ir Minedas. ELTA nuotr.

ALFAŠaltinis: Alfa.lt


303804

Žinomas tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas įžvelgia pavojų dėl nesėkmingos karjeros dainininko Mindaugo Jonušo-Minedo veiklos ir planų vykti į Ukrainą dirbti paramediku.

„Keletas žmonių ne tik iš Lietuvos mane jau informavo apie situaciją, kuri verta platesnio dėmesio. Turbūt neturiu dar kartą pasakoti, kad yra toks Mindaugas Jonušas-Minedas. (...) Ne tik pasiskelbė, prasidėjo pinigų rinkimo kampanija. Tiek Lietuvoje, tiek pačioje Ukrainoje.

Mindaugas rašo ukrainiečiams ir lietuviams, kad šie savo pinigais padėtų jam susiruošti į karą. Kodėl apie tai rašau? Tai ne pirmas kartas, kai šis žmogus kažką paskelbia, bet viskas baigiasi neįvykdytais pažadais ir didesne žala nei nauda iš tokių iniciatyvų“, – rašo S. Malinauskas savo feisbuko paskyroje. Pasak tinklaraštininko, Minedas neturi jokios kvalifikacijos ir patirties dirbti paramediku ne tik karo apimtoje Ukrainoje, bet ir Lietuvoje.

Jis taip pat primena, kad 2017 m. M. Jonušas kūrė „psichinės pagalbos nevyriausybinę organizaciją“, kuri važinėjo po Lietuvos mokyklas ir bendravo su moksleiviais, ir viskas baigėsi viešais nepilnamečių merginių pareiškimais dėl patirto seksualinio priekabiavimo. S. Malinauskas teigia, kad ukrainiečiams nėra lengva suprasti, kas toks Minedas, ir dalis jų suklaidinti, kad tai gerai žinomas Lietuvoje šou verslo atstovas, visuomenininkas, kuris viską metė, kad dabar padėtų kariaujančiai šaliai.

„Jei tai būtų tylus žmogaus apsisprendimas, matyt, nebūtų ko komentuoti, bet dabar siūlau nepasimauti ant šito kabliuko. Nepervedinėkite pinigų, jei jis kreipiasi asmeniškai, nebijokite, kad būsite apkaltinti nenoru padėti Ukrainai. Yra nemažai Lietuvos karių, medikų, savanorių, kurie kur kas efektyviau panaudos ir jau naudoja jūsų paramą, – įspėja tinklaraštininkas. – Minedas vėl darosi šou, renka pinigus ir, net jei nuvyktų į Ukrainą, ten būtų tik balastas be jokios realios naudos.“

Jis taip pat priduria, kad šią Minedo istoriją išnaudos ir Rusijos propaganda, ir vietiniai Kremliaus troliai.