PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 1 d. 19:54

S. Kairys kritiškas dėl Kėdainiuose vyksiančios Ledų šventės: renginys visada turėdavo politinį kvapą ir šešėlį

Kėdainiai

Kultūros ministras Simonas Kairys / Julius Kalinskas/ELTA

ELTAŠaltinis: ELTA


312413

Su Darbo partija ir į politinės jėgos gretas sugrįžusiu Viktoru Uspaskichu siejama Ledų šventė kelia klausimų ir kultūros ministrui Simonui Kairiui. Anot Vyriausybės nario, šeštadienį Kėdainiuose vyksiantis renginys turi „politinį kvapą ir šešėlį“.

„Čia jau atsiranda pačių organizatorių pozicijos klausimas, ar tikrai jie apsimeta, kad čia nieko nevyksta, ar jie specialiai provokuoja. Ir jeigu ta šventė visada turėdavo tokį politinį kvapą ir šešėlį, tai šiemet irgi“, – LRT radijui sakė ministras.

Ministras užsimena, jog įtartinai atrodo ir pavasarį iš Darbo partijos pasitraukusio Viktoro Uspaskicho grįžimas.

„Gerbiamam Uspaskichui paskelbus apie grįžimą gelbėt savo partijos, tai man kažkaip viskas dedasi į tokį vieną bendrą vaizdinį“, – kalbėjo S. Kairys.

Viešojoje erdvėje pasigirsta svarstymų, kad Ledų šventės rengimas susijęs su spalį vyksiančiais Seimo rinkimais. Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundo dėl šeštadienį Kėdainiuose vyksiančios šventės.

Tyrimą dėl galimos politinės reklamos VRK buvo pradėjusi ir prieš ketverius metus. Tuomet renginys taip pat vyko prieš 2020 parlamento rinkimus.

Renginio išvakarėse D. Butkutė ir „Biplan“ paskelbė nebepasirodysiantys

Dėl panašios priežasties renginyje atsisakė koncertuoti atlikėja Džordana Butkutė bei grupė „Biplan“.

Apie tai grupė šiandien paskelbė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Nutarėme pasitraukti iš Kėdainių ledų šventės. Renginiui sulaukus prieštaringų vertinimų ir abejonių socialiniuose tinkluose, ar jis nebus panaudotas rinkimų kampanijai, manome, kad negalime būti jo dalimi“, – rašoma socialiniame tinkle.

Tokios naujienos Viktoro Uspaskicho neišgąsdino.

„Jokio nerimo nėra. Nelabai svarbūs atlikėjai, kurie nenori dalyvauti. Jie neatneš geros energijos, jeigu jie bijo savaime“, – teigė politikas.

Šventėje ketina pasirodyti SEL, Rusijos karo prieš Ukrainą pradžioje teigęs, kad neva agresyvūs Rusijos veiksmai Ukrainoje yra „natūralus planetos išvalymas“ bei italų atlikėja In-Grid, kuri, visuomenininkų duomenimis, daugybę kartų dainavo Rusijoje, ir nesmerkia karo prieš Ukrainą.

ELTA primena, kad į Darbo partiją sugrįžęs V. Uspaskich ves trijų politinių jėgų koalicinį sąrašą į Seimą. Kaip prieš kelias savaites pranešė partija, kartu su „darbiečiais“ parlamento rinkimuose dalyvaus Seimo nario Mindaugo Puidoko vadovaujama Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vedama Žemaičių partija. Partijos pasivadino „Taikos koalicijos“ vardu.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.