Savaitgalio pusryčiams – purūs amerikietiški blyneliai

Lietuva
pixabay.com nuotr.
Ar jūs irgi esate būtent iš tų žmonių, kurie savaitgalio rytą pasitinka su ant stalo garuojančia kava ir blynais? Tuomet išbandykite šią lietuvišką amerikietiškų blynelių versiją, kurios pagrindinis ingredientas – kefyras. Tikrai nenusivilsite.
Reikės:
* 1 stiklinės kefyro;
* 1 kiaušinio;
* apie 60 g cukraus;
* apie 220 g miltų;
* pusės a.š. sodos.
Ingredientų kiekis skirtas 3 asmenų šeimai. Jeigų valgytojų daugiau - kiekį proporcingai padidinkite.
Gaminame:
Šių blynelių receptas labai paprastas. Visų pirma išplakame cukrų su kiaušiniu. Tuomet į kefyro stiklinę įberiame sodą, o šį skystį į kiaušinių masę. Po truputėlį sijojame miltus į tešlą. Šių blynų tešla turi būti itin tiršta ir klampi. Blynus kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Amerikietiškus blynus gardiname uogiene, džemu, sirupu ar šviežiomis uogomis. Skanaus!
KOMENTARAI
(0)