PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 8 d. 11:27

Rusų prokurorai prašo 15 metų kalėjimo vos keliasdešimt dolerių Ukrainos fondui pervedusiai moteriai

Pasaulis

Doleriai / Pexels

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


313242

Rusų prokurorai prašo skirti 15 metų kalėjimo JAV ir Rusijos pilietybes turinčiai moteriai, kaltinamai išdavyste dėl to, kad pervedė apie 50 dolerių (apie 45 eurus) Ukrainos fondui.

„Prokuratūra paprašė 15 metų įkalinimo bendro režimo kolonijoje bausmės“, – ketvirtadienį sakė Jekaterinburge teisiamos 33 metų Ksenijos Karelinos advokatas Michailas Mušailovas.

Los Andžele gyvenusią ir dirbusią K. Kareliną sausio pabaigoje Jekaterinburge sulaikė policija. Moteris buvo atvykusi aplankyti savo artimųjų Rusijoje.

Prokurorai K. Kareliną kaltina „aktyviai pervedinėjus lėšas Ukrainos organizacijai, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėliau panaudojo taktiniams vaistams, įrangai, ginklams ir šaudmenims įsigyti“.

JAV žiniasklaida anksčiau skelbė, kad 2022-ųjų vasarį, netrukus po to, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, K. Karelina paaukojo apie 50 JAV dolerių Niujorke įsikūrusiai Ukrainos labdaros organizacijai.

Nuosprendis K. Karelinai turėtų būti paskelbtas po savaitės.

Vašingtonas kaltina Maskvą, kad ji sulaiko JAV piliečius pagal nepagrįstus kaltinimus, norėdama juos panaudoti kaip derybinį kozirį siekiant užsienyje nuteistų rusų paleidimo.

Praėjusią savaitę per didelį apsikeitimą kaliniais tarp Vakarų ir Maskvos namo sugrįžo Rusijoje kalinti žurnalistai Evanas Gershkovichas ir Alsu Kurmasheva, taip pat buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas.