PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 10 d. 11:47

Rusijos smūgio Odesoje aukų skaičius padidėjo iki septynių

Pasaulis

Odesa / Telegram nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


323110

Žmonių, žuvusių per Rusijos balistinės raketos smūgį Ukrainos pietuose esančios Odesos uosto infrastruktūrai, skaičius padidėjo iki septynių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Dar 10 žmonių per šį trečiadienio smūgį buvo sužeisti.

Raketa pataikė į civilinį konteinerinį laivą, plaukiojantį su Panamos vėliava, sakė Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis.

„Deja, dėl vakar (įvykdytos) rusų raketos atakos žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki septynių“, – ketvirtadienį socialiniuose tinkluose parašė O. Kiperis.

„Šį rytą ligoninėje mirė 46 metų uosto darbuotojas. Medikai padarė viską, ką galėjo, bet jo sužeidimai buvo per sunkūs“, – pridūrė gubernatorius.

Anksčiau skelbta, kad žuvo šeši žmonės, o dar 11 buvo sužeisti.

O. Kiperis anksčiau sakė, kad tai buvo trečias per keturias dienas smūgis civiliniams laivams.

Rusija Odesos sritį, esančią prie Juodosios jūros, atakuoja viso karo metu, taikydamasi į laivus ir grūdų saugyklas, taip mėgindama, Kyjivo teigimu, neteisėtai sunaikinti ukrainiečių eksporto pajėgumus.

Iki 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, ši buvo viena didžiausių grūdų eksportuotojų pasaulyje, bet smūgiai jos uostams ir sandėliams labai sumažino eksporto pajėgumus.

Pirmadienį rusų raketai Odesos uoste pataikius į laivą su Palau vėliava žuvo vienas žmogus, pranešė vietos valdžia.