REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 2 d. 14:07

Rusijos pajėgos užėmė kaimą Donecko srityje

Pasaulis

Youtube stop kadras

Etaplius.ltŠaltinis: BNS


303200

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos užėmė kaimą Ukrainos rytuose esančioje Donecko srityje, kur Rusija vykdo puolimą ir siekia teritorinių laimėjimų.

Rusijos kariams „pavyko išlaisvinti Umanskojės kaimą Donecko liaudies respublikoje“, nurodė ministerija, turėdama omenyje Ukrainos Umanskės kaimą.

Umanskė yra kaimelis, kuriame 2022 metų vasarį prieš Rusijai pradedant invaziją į Ukrainą, gyveno mažiau nei 180 gyventojų.

Jis yra maždaug už 25 km į šiaurės vakarus nuo Donecko, kuris yra srities sostinė. Donecką nuo 2014 metų kontroliuoja Rusijos pajėgos.

Rusijos gynybos ministras Andrejus Belousovas penktadienį pareiškė, kad Rusija Ukrainoje žengia į priekį visais frontais.

Jis sakė, kad Maskvos pajėgos šiais metais užėmė 880 kv. km teritorijų.

Ukrainos pajėgos, kurių skaičius ir ginkluotė yra mažesni, jau kelis mėnesius patiria spaudimą, ypač po to, kai gegužės pradžioje Rusija pradėjo naują puolimą aplink šalies rytuose esantį Charkivą, antrą pagal dydį Ukrainos miestą.

Rusų kariai taip pat intensyviai veržiasi į rytus, link Pokrovsko – miesto už maždaug 30 km į šiaurės vakarus nuo Umanskės.

Kyjivas tikisi, kad netrukus bus pristatyta ilgai laukta Vakarų šalių ginkluotė, kuri leis jo kariams atgauti pranašumą mūšio lauke.

Didelį postūmį Ukrainai suteikė JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sprendimas leisti Ukrainai naudoti Jungtinių Valstijų tiekiamus ginklus prieš taikinius Rusijos teritorijoje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA