PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 14 d. 14:37

Rusijos gynybos ministras atvyko į Pekiną derybų su Kinija

Pasaulis

Andrejus Belousovas / ura.ru nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


323804

Rusijos gynybos ministras atvyko į Pekiną derybų su Kinijos kariuomenės vadovybe, pirmadienį pranešė Maskva, abiem šalims intensyvinant karinį ir ekonominį bendradarbiavimą.

Maskva ir Pekinas užmezgė glaudesnius ryšius po 2022 m. vasarį Kremlius pradėto puolimo prieš Ukrainą, ši sąjunga kelia nerimą Vakarams, abiem šalims siekiant išplėsti savo įtaką pasaulyje.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, per vizitą gynybos ministras Andrejus Belousovas „surengs kelerias derybas su šalies karine ir politine vadovybe“.

Prieš pat Maskvai užpuolant Ukrainą Kinija ir Rusija paskelbė partnerystę „be ribų“ ir nuo to laiko kartu surengė keletą karinių pratybų. Prezidentas Vladimiras Putinas rugpjūtį pareiškė, kad Rusijos ekonominiai ir prekybos ryšiai su Kinija „duoda rezultatų“ ir kad abi šalys dirba prie bendrų „ekonominių ir humanitarinių“ projektų.

Praėjusį mėnesį Rusijos ir Kinijos karo laivai Japonijos jūroje surengė bendras pratybas, tai buvo dalis didesnių karinio jūrų laivyno pratybų, kurias V. Putinas vadino didžiausiomis per tris dešimtmečius.