PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 17 d. 21:37

Rusijos beprotnamio naujienos: pamokė kaip „teisingai“ mušti žmoną

Pasaulis

Asociatyvi iliustracija. / Alfa.lt

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


310057

Na kuo dar gali nustebinti Rusija? Oficialus Rusijos žiniasklaidos kanalas „Tatar-Inform“ paskelbė vaizdo interviu su Kazanės imamu Timūru Kamajevu, kuriame dvasininkas moko, kaip „teisingai“ mušti žmoną, pranešė „The Moscow Times“.

Pasak imamo, nereikėtų mušti žmonos iš karto: pirmiausia reikėtų „pradėti nuo raginimo“, tada atsisakyti miegoti kartu, kad žmona „susimąstytų apie tai, jog daro kažką blogo“. Tačiau jei nė vienas iš minėtų būdų nepadeda, tuomet reikėtų „pamušti“.

„Ajate yra terminas „pamušimas“. <...> Pamušimas – tai reiškia, kad žmona suprastų, jog daro kažką blogo. Yra misvakas – maža lazdelė. Ir štai švelniai žmonai porą kartų trenkiama misvaku. Kai ranka veikia tik nuo alkūnės, tai nėra visas peties sąnarys. Nedideli smūgiai“, – pasakojo T. Kamajevas, tuo pačiu demonstruodamas, kaip užsimoti, kad pataikytų žmonai.

Tokios procedūros esmė, pasak dvasininko, yra „švelniai duoti žmogui suprasti: „Sustok! Tu elgiesi neteisingai. Vyras jau toks nepatenkintas, kad pasiekė tokį lygį, kad jau kelia ranką.“

Birželio mėnesį tyrimų bendrovės „Russian Field“ atlikta apklausa parodė, kad smurto artimoje aplinkoje įstatymo projektas sulaukė didelio rusų palaikymo. Dokumentą palaikė 89 proc. respondentų. Parama beveik tolygiai pasiskirstė visose amžiaus grupėse: nuo 88 proc. tarp 45-59 metų amžiaus žmonių iki 92 proc. tarp 18-29 metų amžiaus žmonių. Šie rezultatai atitinka ankstesnę 2019 m. VCIOM apklausą, kurioje taip pat buvo nustatyta, kad įstatymo prieš smurtą artimoje aplinkoje idėja sulaukė didelio palaikymo – 70 proc. respondentų išreiškė įsitikinimą, kad toks įstatymas reikalingas.

Birželį leidinys „Viorstka“, remdamasis gerai informuotais šaltiniais, rašė, kad Dūmos vadovybė uždraudė deputatams „pedantiškai“ gvildenti invazijos į Ukrainą dalyvių žmonų mušimo temą, tačiau leido jiems diskutuoti apie smurtą šeimoje bendrame kontekste. Kartu deputatams buvo duota suprasti, kad Rusijoje neplanuojama priimti įstatymo dėl kovos su smurtu šeimoje.

Šaltiniai Kremliuje, Rusijos stačiatikių bažnyčioje ir parlamente leidiniui sakė, kad valdžia pažadėjo Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovams, jog įstatymo dėl smurto šeimoje nepriims. Dėl to vyko derybos tarp „aukščiausių valstybės pareigūnų“ ir patriarcho, o pasiektas susitarimas yra „neterminuotas“.