PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 20 d. 12:40

Rusijoje tęsiasi kova su gaisru po Ukrainos dronų atakos naftos saugykloje

Pasaulis

Gaisras Rostovo naftos saugykloje. Youtube.com stop kadras

BNSŠaltinis: BNS


314657

Šimtai Rusijos ugniagesių antradienį pietinėje Rostovo srityje trečią dieną kovoja su didžiuliu gaisru kuro saugykloje po to, kai jai smogė Ukrainos dronai.

Rusija pranešė, kad dešimtys ugniagesių buvo sužeisti per suintensyvėjusį gaisrą, kilusį, kai sekmadienio rytą buvo smogta Proletarsko mieste esančiai degalų saugyklai.

Antradienį valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi vietos administracijos vadovu, pranešė, kad šiuo metu gaisrą gesina apie 520 ugniagesių.

TASS pridūrė, kad gaisras išplito 10 tūkst. kv. m plote.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti didžiulė liepsna virš pramoninės teritorijos, į orą kylant tirštiems dūmams.

Miesto valdžia pirmadienį įvedė nepaprastąją padėtį.

Ukrainos pajėgos, rugpjūčio 6 dieną netikėtai įsiveržusios į Rusijos Kursko regioną, reguliariai suduoda smūgių Rusijos naftos infrastruktūrai.

Proletarskas yra maždaug už 200 km nuo sienos su Ukraina.

Keturi kariniai transportiniai lėktuvai Il-76 taip pat skrido iš Rostovo prie Dono, kad padėtų užgesinti gaisrą, teigė TASS cituojamas miesto vadovas Valerijus Gorničius.

„Karštis toks, kad ugniagesių automobiliai negali priartėti“, – sakė jis.

V. Gorničius pridūrė, kad „nėra jokios sprogimo grėsmės, jokio pavojaus žmonėms ir evakuacijos nėra“.

Degė apie 20 iš 74 saugyklos rezervuarų, kurių kiekvieno talpa – 5 tūkst. kub. m, teigė valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ cituojamas V. Gorničius.

Rostovo gubernatorius Vasilijus Golubevas pirmadienį sakė, kad 41 ugniagesiui prireikė medikų pagalbos, keli iš jų patyrė vidutinio sunkumo arba sunkius nudegimus. Pranešimų apie sužeistus civilius gyventojus negauta.

Proletarske gyvena apie 20 tūkst. žmonių.

Rostovo regionas – svarbus rusų karinių veiksmų Ukrainoje centras – yra nuolat atakuojamas Kyjivo.