PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 21:51

Rusija visame pasaulyje ieško mirusių vaikų: tapo žinoma, kam Kremliui to reikia

Pasaulis

Unsplash

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


308387

Jau ne paslaptis, kad Rusijos šnipai veikia visame pasaulyje. Siekdama paslėpti jų tapatybę, Rusija visame pasaulyje ieško mirusių vaikų.

Jų duomenys pavagiami ir agentams priskiriami „mirusių sielų“ vardai. Tai aptariama „RONZHEIMER“ tinklalaidėje.

Rusijos žvalgybos agentūros naudoja sudėtingas technikas, kad sukurtų naujas savo agentų tapatybes, pagrįstas mirusių vaikų tapatybėmis.

Šis procesas paprastai vyksta taip:

* Iš pradžių užsienyje dirbantys Rusijos diplomatai renkasi šalis su ne tokia griežta dokumentų kontrole. Jie lanko kapines ir ieško anksti mirusių vaikų kapų.

* Pasirinkę konkrečią tapatybę agentai surenka reikiamą informaciją: vaiko vardą, pavardę, gimimo datą, gimimo vietą.

* Tada papirkdami ar apgaudami vietos pareigūnus agentai mirusio vaiko vardu gauna oficialius dokumentus. Tai gali būti gimimo liudijimas, pasas, vairuotojo pažymėjimas ir kt.

* Pagal gautus dokumentus sukuriama „legenda“. Rašoma agento biografija. Ši legenda apima išsamią informaciją apie jo vaikystę, išsilavinimą, darbą ir kitus jo gyvenimo aspektus, kad būtų sukurtas patikimas vaizdas.

* Po to agentas su nauja tapatybe persikelia į paskirties šalį. Jis ar ji į kitą valstybę gali atvykti darbo, studijų ar kitais neįtartinais tikslais.

Tinklalaidėje kalbama, kad agentai jau daugelį metų gyvena naujais vardais. Jie turi normalų gyvenimą, susiranda darbą, kuria šeimas. Tai padeda jiems likti nepastebėtiems ir atlikti šnipinėjimo misijas.

Tuo pačiu metu jie naudojasi savo pareigomis ir kontaktais slaptai informacijai rinkti. Tada įvairiais būdais jie perduoda gautą informaciją savo kuratoriams. Perduodama per „mirusias pašto dėžutes“ (žvalgybos tarnybų terminas, dažniausiai reiškiantis specialų konteinerį, skirtą slaptam bekontakčiam įslaptintos informacijos ar materialinių vertybių perdavimui), radijo laidomis tam tikrais dažniais arba asmeniniais susitikimais.

Šis metodas leidžia Rusijos šnipams veikti giliai priedangoje, gauti prieigą prie slaptos informacijos ir ilgą laiką likti nepastebėtiems.