PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 19:50

Rusija uždraudė atvykti 92 JAV piliečiams, tarp kurių yra žurnalistų

Pasaulis

Maskva / Freepik

EtapliusŠaltinis: BNS


315906

Rusija trečiadienį pranešė, kad uždraudė įvažiuoti į savo teritoriją dar 92 JAV piliečiams, ir išvardijo laikraščių „The Wall Street Journal“, „The New York Times“ ir „The Washington Post“ žurnalistų pavardes.

Užsienio reikalų ministerija pareiškime nurodė, kad taip reaguoja į sankcijas, taikomas Rusijos veikėjams Jungtinėse Valstijose.

Nebuvo įmanoma iš karto patikrinti, ar visi į sąrašą įtraukti asmenys turi JAV pilietybę.

Tarp šių 92 asmenų buvo „The Wall Street Journal“ vyriausioji redaktorė Emma Tucker ir jos pavaduotojas Charlesas Forelle'is.

Į sąrašą taip pat buvo įtrauktas žurnalo Ukrainos biuro vadovas Jamesas Marsonas.

Į sąrašą įtraukti keli JAV iždo pareigūnai, taip pat Jungtinių Valstijų kosmoso pajėgų kariniai vadai.

„Reaguojant į (JAV prezidento Joe) Bideno administracijos vykdomą rusofobišką kursą (...) įvažiavimas į Rusijos Federaciją visam laikui uždraustas 92 JAV piliečiams“, – sakoma prie sąrašo pridėtame Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Primename dabartinei JAV valdžiai, kad bausmė už priešiškus veiksmus yra neišvengiama“, – rašoma toliau.

Šis pranešimas paskelbtas praėjus mažiau nei savaitei po to, kai Vašingtonas paskelbė naujas plataus masto sankcijas beveik 400 asmenų ir bendrovių, susijusių su Rusijos invazija į Ukrainą.

Praėjusią savaitę J. Bidenas taip pat paskelbė apie naują karinės pagalbos Kyjvui paketą, į kurį įtrauktos oro gynybos raketos ir šaudmenys fronte kariaujantiems kariams.