PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 8 d. 16:38

Rusija teigia, kad Ukraina rusą bandė priversti dezertyruoti su bombonešiu

Pasaulis

Rusų kariai. Flickr.com nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


308346

Rusija pirmadienį pareiškė, kad sužlugdė Kyjivo bandymą priversti rusų karo pilotą su strateginiu bombonešiu dezertyruoti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pareiškime nurodė, kad „NATO šalių slaptosios tarnybos“ dalyvavo rengiant planą užgrobti bombonešį TU-22M3.

Tarnyba teigė, kad Ukraina pažadėjo pilotui finansinę kompensaciją ir Italijos pilietybę, „kad įtikintų jį nutupdyti strateginį bombonešį Ukrainoje“.

Kyjivas šio pranešimo kol kas nekomentavo.

FSB nurodė, kad per kontržvalgybos operaciją jai pavyko gauti informacijos, kuri leido Rusijos pajėgoms smogti oro pajėgų bazei Ukrainoje.

Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos sudavė kelis smūgius Ukrainos oro pajėgų bazėms, Kyjivui laukiant, kol Vakarai pristatys pažadėtus naikintuvus F-16.

Pernai Ukraina įtikino rusų pilotą Maksimą Kuzminovą dezertyruoti su sraigtasparniu Mi-8 į Ukrainos teritoriją.

Dezertyras buvo rastas negyvas Ispanijoje vasarį. Rusija kaltinama priešų žudymu savo šalyje ir užsienyje, bet visada neigė šiuos kaltinimus.

Kyjivas nuolat kaltina Rusiją, kad ši bando verbuoti ukrainiečius.

Gegužę Ukrainos valstybės saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad išardė FSB agentų, kurie rengėsi nužudyti prezidentą Volodymyrą Zelenskį, tinklą ir suėmė du Ukrainos karininkus, kaltinamus dalyvavus šiame sąmoksle.